Reţetă simplă de tort diplomat

Clasicul tort diplomat este potrivit de sărbători și ușor de realizat, ingredientele sunt simple şi uşor de găsit, dar este delicios şi răcoritor. Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente.

Ingrediente necesare: 5 gălbenușuri, 180 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 500 ml lapte, 9 foițe gelatină, 250 ml smântână, 1 portocală, struguri, 4-5 căpșuni, 1 pară, 2 banane, 1 cutie compot ananas, 2 fructe kiwi, 200 g pișcoturi de șampanie.

Mod de preparare: Pentru început, punem gelatina la hidratat într-un bol cu apă călduţă. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile, adăugăm zahărul, laptele cald și amestecăm foarte bine.

Punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. După 10 minute, luăm vasul de pe foc și adăugăm foițele de gelatină. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm frișca bătută cu zahăr vanilat. Lăsăm crema la frigider pentru o oră.

Tăiem fructele cubulețe (doar bananele le tăiem rondele). Acoperim o tavă de copt cu o folie alimentară. Tapetăm pereții formei cu felii de ananas, kiwi, banane si portocale. Pe deasupra, turnăm jumătate din cantitatea de cremă. Așezăm fructele după bunul plac iar la final, completăm cu crema rămasă. Acoperim prăjitura cu pișcoturi și o punem la frigider pentru câteva ore.

După ce se întăreşte compoziţia, tortul poate fi ornat cu frişcă şi fructe.

Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: