Fost ministru: Vă rog, nu mai daţi şpagă în spitale!

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îi îndeamnă pe români să nu mai dea șpagă în spitale și, dacă li se cere, să sune la numărul 0800.806.806, hotline anticorupție în spitale, lansat în 2016, în timpul mandatului său.

„Dincolo de bulibășelile doamnei Olguța și ale PSD, și după protesele medicilor, o să se ajungă la o creștere semnificativă a veniturilor din spitale. În aceste condiții, fiecare om ar trebui să știe că dacă i se solicită un plic, asta este un lucru ilegal. Mulți oameni nu-și permit să plătească acești bani. Tocmai la acei oameni ar trebui să ne gândim când nouă ni se cer acei bani. Este dezonorant pentru orice om și, de asemenea, pentru medic”, a spus fostul ministru al Sănătății.

„Sunt medici care nu trăiesc decât din acești bani negri. Sunt medici care nu se uită în contul de salariu cu lunile și cu anii. Sunt medici care câștigă 5000-10000 de euro pe lună. Ei bine, acești medici nu vor renunța de bunăvoie la șpagă, la venituri imense. Dacă ne uităm în curțile spitalelor, vom vedea mașini de zeci de mii de euro, care nu pot fi niciodată justificate prin salarii plătite de la stat. Lucrurile astea trebuie să înceteze, medicii trebuie plătiți bine, trebuie să fi bine motivați, dar șpaga, adică abuzul de putere, din partea unui medic, asistente sau chiar infirmiere asupra unui pacient, a unui om vulnerabil, acestea trebuie să înceteze”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vizualizări: 2,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: