Fost ofițer SRI, din nou în arest

Ion Mihai Dincă, un bărbat de 50 de ani din Mehedinți, care în tinerețe a fost ofițer de informații, a ajuns din nou în arest. Judecătoria Târgu Jiu a admis joi propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul local, acuzațiile fiind de șantaj și înșelăciune. Bărbatul a contestat măsura, urmând ca o decizie să fie luată luni de Tribunalul Gorj.

Dincă s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie cu suma de 500 de lei, pentru a nu distribui imagini compromițătoare cu aceasta, fiind însă prins de angajații Direcției Generale Anticorupție.

Trecutul infracțional al lui Dincă este bogat. În 2010, acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro mită de la o femeie din Pitești, căreia i-a promis că va interveni pe lângă doi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care tatăl femeii era cercetat penal. În acea perioadă, bărbatul obișnuia să ceară bani tinerelor absolvente de Drept, cărora le promite sprijin pentru a intra în avocatură.

În 2015, Dincă a fost din nou arestat, după ce a cerut și primit 500 de lei de la o femeie căreia îi promisese angajarea în Ministerul de Externe. (A.A.)

Vizualizări: 1,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: