Cine a câștigat Eurovision 2023, competiția la care România nu s-a calificat!

S-a încheiat ediția din acest an a Eurovision, concursul muzical desfășurat în Marea Britanie, în numele Ucrainei, țara care câștiga ediția din 2022. România nu a fost prezentă în marea finală de la Liverpool pentru că nu a trecut de semifinale.

Suedia, reprezentată de cântăreaţa Loreen, a câştigat ediţia din acest an a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Liverpool. VIDEO: LOREEN - Tatoo

Solista Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Loreen a interpretat o piesă dance-pop, intitulată Tattoo și a obținut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia Cha Cha Cha.

Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia Unicorn, fiind urmată de italianul Marco Mengoni, care a interpretat cântecul Due vite.

Ucraina, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, s-a clasat pe locul al şaselea, prin cântecul Heart of Steel, interpretat de artistul Tvorchi.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: