Fost primar, martor într-un dosar de evaziune

Fostul primar al comunei Bolboși, Viorel Croitoru, a trebuit să se prezinte miercuri la Tribunalul Gorj pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală în care inculpat este Constantin Codreanu, patronul unei firme din Hurezani, acuzat că nu a plătit statului taxele și impozitele în ultimii ani.

Fostul edil a trebuit să aștepte audierea altor martori până i-a venit rândul să intre în sala de judecată, el spunând că nu știe exact de ce trebuie să fie prezent la instanță. „Când am fost primar am făcut o lucrare la una dintre bisericile din comună, dar am plătit lucrările, noi nu am avut probleme. Ce a făcut individul, chiar nu știu. E aici cu mine inclusiv dirigintele de șantier, și el așteaptă să intre în sală pentru a fi audiat”, a menționat fostul edil.

Până să le vină rândul acestora să dea explicații în sala de judecată, ca martori au fost audiate alte două persoane, venite de la distanțe și mai mari decât Bolboși. Unul dintre martori a fost din Scornicești – Olt, acesta menționând că nu are nicio legătură cu Codreanu și că nu l-a cunoscut niciodată. O femeie din Șirineasa – Vâlcea, a dat și ea cam aceleași explicații în fața judecătorului de caz, numai că lucrurile sunt mai complicate în privința sa. Vâlceanca lucrează în străinătate și s-a gândit la un moment dat să își facă o firmă pentru a deschide un bar în orașul Bălcești. Nu avea timp să se ocupe de acte și l-a mandatat pe un necunoscut să se ocupe de hârtii. Acesta și un amic al său au obținut procură din partea femeii pentru a se ocupa de soarta firmei acesteia, numai că, după câteva luni de inactivitate vâlceanca a decis să își închidă firma. Ulterior, polițiștii i-au adus la cunoștință că prin firma sa s-au derulat, de fapt, afaceri de miliarde de lei vechi cu firma lui Codreanu, la audierile de miercuri de la Tribunalul Gorj femeia având pentru prima dată posibilitatea să vadă unele dintre contractele care s-au derulat în numele său. Ea a menționat însă că ștampila folosită este una falsificată, fiind diferită de cea reală, pe care o avea la firma sa din Șirineasa.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: