Șef nou la Combaterea Crimei Organizate Gorj

Comisarul şef de poliţie Mihai Braloştiţianu a fost împuternicit, la începutul lunii aprilie, să îndeplinească funcţia de şef la Combaterea Criminalităţii Organizate Gorj pentru următoarele șase luni. 

Mihai Braloştiţianu are 38 de ani. Acesta a absolvit Academia de Poliţie în anul 2002, cu specializarea Combaterea Crimei Organizate, fiind repartizat în vederea desfăşurării activităţii în cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Craiova, unde a lucrat până când a primit această împuternicire în Gorj.

Mihai Braloştiţianu are rezultate care îi sperie pe infractori. În perioada 2003-2004, a documentat activitatea unei grupări internaţionale implicate în exploatarea sexuală a unor de tinere în Italia, fiind primul caz de sechestru finalizat printr-o masură poliţienească în Italia, în baza unor informaţii obţinute din România, de la crearea instituţiei ataşatului de afaceri interne în Italia. De asemenea, a contribuit, prin activităţi sub acoperire, la destructurarea mai multor grupări infracţionale cu caracter internaţional implicate în traficul de migranţi, având ca destinaţie ţări din spaţiul Schengen, şi traficul de droguri.

În 2005, în baza unor informaţii proprii, a fost destructurată o grupare infracţională cu ramificaţii internaţionale ce acţiona şi pe teritoriul României, în oraşele Craiova, Braşov şi Bucuresti implicată în traficul şi consumul ilegal de droguri de risc şi de mare risc, în speţă cannabis, amfetamină şi cocaină.

Ulterior, a fost destructurată o altă grupare infracţională, cu ramificaţii în mafia italiană şi care acţiona pe relaţia Italia-România, în Craiova, Sibiu, Bacău şi Bucureşti. Doi membri ai mafiei italiene, ce acţionau pe teritoriul României, au fost prinşi, atunci, în timp ce vindeau cantitatea de 2,5 kg de rezină de cannabis. Arestarea celor doi a constituit o nouă premieră, fiind primii cetăţeni italieni, membri ai mafiei, cărora le-a fost documentată activitatea infracţională desfăşurată pe raza de competenţă a B.C.C.O Craiova.

Au fost în total 16 ani de activitate continuă în cadrul B.C.C.O. Craiova, fiind cel mai vechi ofiţer rămas în activitate în cadrul brigăzii.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: