Fosta fabrică de confecții de pe vremea lui Tătărăscu va fi reabilitată

Investitorul imobiliar care a achiziționat fosta fabrică de confecții din municipiul Târgu Jiu, pentru a realiza un cartier rezidențial, are obligația de a reabilita prima construcție a fabricii, care a fost ridicată din perioada interbelică, atunci când gorjeanul Gheorghe Tătărăscu se afla în fruntea guvernului.

„Investitorului care face un ansamblu de locuințe i s-a impus să reabiliteze și să utilizeze în forma originală toată partea din fabrică care a fost făcută de Tătărăscu. Acel pavilion va rămâne. A fost una dintre condițiile pentru care i s-a dat avizul de construire. A tăiat copacii care au fost diagnosticați și care aveau probleme“, a spus arhitectul Iulian Cămui, care a făcut parte din Comisia Monumentelor Istorice, la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.

Fabrica de confecții a fost vândută la începutul acestui an. Investitorul va ridica blocuri pe cele aproximativ două hectare și jumătate de teren. Investitorul este din Bucureşti, dar originar din judeţul Gorj. 

Fabrica de confecţii există din perioada interbelică, fiind ridicată la inițiativa lui Gheorghe Tătărăscu, care a îndeplinit funcţia de prim ministru, și funcționa atunci pentru unitatea militară.

De numele său se mai leagă înfiinţarea Fabricii de ţigarete, fabrica de cărămidă, Fabrica de confecţii pentru armată, Uzinele Sadu, Fabrica de marmeladă de la Vădeni, Sanatoriul TBC Suseni-Dobriţa, sprijină iniţiativa de ridicare a Ansamblului monumental „Calea Eroilor“ și reia lucrările la tronsonul de cale ferată Bumbeşti-Livezeni, reface drumul transmontan Novaci-Sebeş“.

Vizualizări: 2,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: