Sindicalist: La finalul anului trebuia să fim 8.700 și suntem 11.700

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, crede că nu se vor fi decalaje mari în punerea în aplicare a planului de tranziție spre o energie verde. El amintește că ar fi trebuit să fie 8.700 de angajați la finalul anului și vor fi circa 12.000.

Dan Pârvulescu a declarat la Radio Infinit că energia regenerabilă nu poate înlocui megawații produci pe cărbune. În plus, reamintește că planul nu este pus în aplicare nici în privința disponibilizărilor, deoarece este imposibil, la cererea de energie. CEO funcționează astăzi cu șase grupuri.

”Chiar dacă pui 2000 de megawați pe regenerabil în loc de 500 de megawați pe cărbune, nu se asigură siguranța în funcționar la Sistemul Energetic Național.


Știți bine că prin buget trebuia să fim la sfârșitul anului 8.700 suntem 11.700.  Deci nu cred că se va ajunge la numărul ăla, pentru că n-au cum să funcționeze sistem energetic național. Grupuri la fel, trebuia oprite, nu se vor opri, că n-au cum să le oprească. Cariere la fel oprite, nu se vor opri, că n-au cum să le oprească. Dacă mai avem prieteni pe la agențiile de diverse finanțate de băieții de pe la diverse entități din Europa care ne pună, care ne îngreunează activitatea, da, aici e vinovat statul român, pentru că statul român nu e stat”, a spus liderul sindical. 

Vizualizări: 2,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: