Foşti şefi din SNLO, martori în dosarul „Masa caldă”

Patru martori importanţi din conducerea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia urmează să fie audiaţi peste o lună în dosarul „Masa Caldă”, în care zece angajaţi cu funcţii în fosta companie de stat sunt inculpaţi şi judecaţi pentru abuz în serviciu.

Instanţa a admis la termenul de miercuri propunerea unuia dintre inculpaţi ca fostul director general Daniel Burlan să deschidă lista martorilor care vor fi audiaţi. Un alt fost director din SNLO, Cornel Boldor, susţinut de PSD la un moment dat pentru un post de secretar de stat în Ministerul Economiei, ar urma să vină şi el şi, sub jurământ, să povestească despre cum se împărţeau porţiile de mâncare ale minerilor.

În sală va fi aşteptată şi o fostă secretară a Consiliului de Administraţie al societăţii, dar şi reprezentantul pe care SNLO l-a avut la un moment dat la reprezentanţa sa din Bucureşti, audierea lor făcându-se în condiţiile în care pe lista martorilor propuşi de inculpaţi se mai afla la un moment dat şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Acesta a fost şef de personal la SNLO, dar audierea sa nu a fost admisă de instanţa de judecată. Dosarul în care se vor face audierile vizează un prejudiciu de sute de mii de lei creat de-a lungul anilor prin folosirea porţiilor de mâncare ale minerilor în alte scopuri decât destinaţia pe care o aveau. Procurorii au constatat că mii de porţii de mâncare au fost „deturnate”, în judecată fiind trimişi zece inculpaţi.

Ion Stoichiţescu, şef Birou Administrativ Documente Clasificate Situaţii de Urgenţă şi Pază, Constantin Lăzăroiu, director al Direcţiei de Resurse Umane, Aristică Tănăsoiu, director al Direcţiei Resurse Umane Administrative, Daniel Olaru, director al Direcţiei Economice, precum şi foştii contabili şefi Nicolae Viaşu, Constantin Cărămizoiu şi Mihail Raicu, au calitatea de inculpaţi pentru că au fost de acord cu plata a zeci de facturi ce au fost emise de Cazare Cantine Rovinari. La termenul de miercuri, instanţa a mai dispus şi înlocuirea expertului desemnat să realizeze o expertiză, precum şi amendarea acestuia pentru că nu şi-a făcut treaba la timp. „Dispune sancţionarea d-nei expert Ciocoiu Eugenia cu amendă în cuantum de 500 lei. Dispune înlocuirea d-nei expert Ciocoiu Eugenia cu d-na expert Botu Maria”, a decis instanţa.

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: