Foștii șefi ai Minprest, acuzați că au luat prea mulți bani

Minprest Serv Rovinari, societatea de prestări servicii care aparține Complexului Energetic Oltenia, se judecă în instanță cu foștii administratori. Motivul îl reprezintă indemnizațiile încasate necuvenit în urmă cu câțiva ani.

Unul dintre cei acționați în judecată este Constantin Buleteanu. Acesta are de restituit circa 2.500 de lei. „Admite în parte acțiunea. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 2.496,66 lei, din care suma de 1.547,65 lei reprezintă remunerația acordată pârâtului în mod necuvenit pentru perioada 01.01.2016-31.03.2017, iar suma de 949,01 lei reprezintă daune interese/dobânzi penalizatoare calculate pentru perioada 01.01.2016-18.02.2020, precum si suma de 179,76 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu apel”, potrivit sentinței pronunțate, marți, de Tribunalul Gorj.

Un alt fost administrator, Nicoleta Eufimia Dănăcică, are de restituit circa 800 de lei, iar în cazul lui Radu Angheloiu, instanța a respins, luna trecută, cererea de chemare în judecată. Sentințele nu sunt definitive.

În ceea ce-l privește pe Cornel Bebe Irod, Tribunalul Gorj a declinat competența cauzei în favoarea Judecătoriei Târgu Jiu, iar procesul se află pe rol.

CE Oltenia, acționarul majoritar al Minprest, a stabilit că foștii administratori trebuie să returneze o treime din remunerația încasată în urmă cu cinci ani, pentru că nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță. Și, culmea, tot CE Oltenia e de vină pentru nerespectarea acestor indicatori, pentru că nu a efectuat la timp plățile pentru serviciile prestate de firma rovinăreană.

Vizualizări: 3,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: