Un ziarist din Gorj cere să îi fie ascultat telefonul

Jurnalistul gorjean Claudiu Matei a cerut public să îi fie ascultat telefonul, pentru a se proteja de sistemul mafiot din Gorj.

Acesta explică într-o lungă postare pe facebook de ce face această solicitare. “Concret, miercuri, 10 februarie a.c., la orele 13,54, am fost sunat de un număr pe care nu-l aveam în memoria telefonului. Fiind prins în altă convorbire, peste două minute, la 13,56, am apelat eu acel număr și am constatat că cel care mă sunase, inițial, era un individ a cărei voce nu-mi doream s-o mai aud vreodată. M-a întrebat dacă am făcut vreo plângere penală împotriva sa și să fiu atent că, în cazul în care-i creez prejudicii, va fi nevoit să mă acționeze în judecată pentru a le recupera. Mi-a repetat că există o plângere, olografă, semnată cu numele meu, la una din instituțiile statului. I-am infirmat acest lucru! Eu nu sunt delator! Orice am de zis/ scris, fac public, iar dacă organele judiciare sunt interesate de acele subiecte, se pot autosesiza, așa cum au făcut-o, în repetate rânduri”, a scris Matei.

Jurnalistul nu a dat numele persoanei, dar este vorba de un dezvoltator imobiliar despre care a cerut informații la instituțiile statului. “În continuarea discuției i-am relatat individului că eu am solicitat doar unele informații despre documentele care au stat la baza emiterii autorizației de construire a ansamblului rezidențial pe care una din firmele pe care le deține l-a edificat în zona industrială (?!) de Nord a municipiului Tg-Jiu. Mai concis, am solicitat clarificări de la Inspectoratul Județean în Construcții Gorj, Poliția Locală Tg-Jiu și Primăria Municipiului Tg-Jiu, dacă acele documente, precum și altele care au urmat, au fost emise cu respectarea legalității”, a explicat Matei.

Sâmbătă noaptea, acestuia i-au fost tăiate cauciucurile de la autoturismul pe care-l avea parcat, ca de obicei, în fața casei, undeva la țară, la 18 km de Tg-Jiu. “De mai bine de 15 ani, de când parchez acolo, am lăsat mașina cu cheile în contact, gheamurile deschise, cu laptopul, diverse lucruri și chiar portofelul, pe scaunul din față. Niciodată nu a dispărut nimic. Nu vreau să fac nicio speculație cu privire la așa zisul interlop despre care am scris zilele trecute, însă e posibil orice”, a relatat jurnalistul.

Vizualizări: 3,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: