Fostul director general al CE Oltenia, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în dosarul în care trei foşti şefi din Complexul Energetic Oltenia au fost acuzaţi de abuz în serviciu. Judecătorii din Craiova au menţinut sentinţa de la Tribunalul Gorj, prin care Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Dorina Jianu au fost condamnaţi cu suspendare. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat pe 18 decembrie în dosarul în care foşti şefi din Complexul Energetic Oltenia au fost acuzaţi de abuz în serviciu. Este vorba de Laurenţiu Ciobotărică - fost director general, Daniel Antonie - fost director la Divizia Minieră şi Dorina Jianu - fostă şefă a juriştilor din companie.

Curtea de Apel Craiova a respins apelul celor trei şi a menţinut sentinţa de la Tribunal, singura modificare fiind aceea că Laurenţiu Ciobotărică poate presta cele 80 de zile de muncă în folosul comunităţii fie la Primăria Răzvad, în Dâmboviţa, acolo unde îşi are domiciliul, fie la DGASPC Dâmboviţa.

La rândul lor, Jianu şi Antonie au fost obligaţi la câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Târgu Jiu sau la DGASPC Gorj.

Dosarul se referă la faptul că cei trei au aprobat cinci salarii compensatorii pentru un alt director, Aurel Medinţu, pentru ca acesta să plece din companie.  Cei trei foşti directori inculpaţi trebuie să despăgubească CEO cu aproape 160.000 de lei. „Obligă inculpaţii în solidar la suma de 157.691 lei despăgubiri civile, reprezentând suma de 128.100 lei - cele 5 remuneraţii fixe lunare şi 29.591 lei reprezentând contribuţii achitate de către societate la bugetul consolidat al statului”, se arăta în decizia Tribunalului Gorj, menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 9,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: