Obligat să îşi despăgubească victima pe care a tăiat-o

Un bărbat din Runcu a fost condamnat joi de magistraţii gorjeni la închisoare, dar şi la obligaţia de a-şi despăgubi un vecin pe care l-a înjunghiat în timpul unui scandal produs anul trecut.

Victor Constantin Ciora a fost găsit vinovat de acuzaţiile aduse şi a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni cu executare, din perioada respectivă urmând să îi fie scăzute circa 4 săptămâni în care a fost arestat preventiv în februarie – martie 2017. Instanţa a confiscat de la acesta şi cuţitul folosit la comiterea infracţiunii, cu lamă de 23 de centimetri, precum şi tocul de piele în care era păstrată arma albă. Inculpatul are de plătit însă către Ambulanţă şi un spital din Bucureşti, unde a fost îngrijită victima sa, despăgubiri de circa 5.500 de lei.

Tânărul a cărui viaţă a fost pusă în pericol va primi şi el despăgubiri de la agresor, instanţa stabilind sumele pe care Ciora va fi obligat să le achite după ce decizia rămâne definitivă. „Admite în parte cererea părţii civile Văideanu Ionuţ Jean. Obligă inculpatul, la plata către partea civilă, a sumelor de 2.475 lei despăgubiri materiale, 17.622 lei, rentă globală, 30.000 lei daune morale şi 3.000 lei, cheltuieli judiciare. Respinge cererea privind acordarea rentei periodice. Admite în parte, cererea părţii civile Văideanu Ion. Obligă inculpatul, la plata către partea civilă, a sumelor de 3.000 lei, cu titlu de daune morale şi 3.000 lei, cheltuieli judiciare”, a decis instanţa.

Magistraţii au admis solicitarea victimei de a fi pus sechestrul asiguratoriu pe locuinţa şi un teren al inculpatului astfel încât, în lipsa banilor, bunurile respective să fie valorificate pentru a fi achitate daunele decise de judecători. Verdictul nu este definitiv.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: