Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, este la terapie intensivă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi se află la terapie intensivă într-un spital din Milano. Acesta suferea de leucemie iar o infecție pulmonară a creat complicații după ce Berlusconi abia ieșise din spital săptămâna trecută.

Silvio Berlusconi, de patru ori premier al Italiei, a fost diagnosticat cu leucemie, a declarat joi o sursă apropiată, confirmând o informație a cotidianului Corriere della Sera. Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este tratat de miercuri la terapie intensivă într-o unitate de cardiologie a spitalului San Raffaele din Milano, după ce a avut probleme respiratorii.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi suferă de mai mult timp de un cancer cronic al sângelui și se află în prezent la terapie intensivă pentru o infecție pulmonară, au anunțat joi și medicii săi. În prima lor declarație despre starea sa de sănătate, medicii Alberto Zangrillo și Fabio Ciceri au dezvăluit că Berlusconi a fost diagnosticat în trecut cu leucemie mielomonocitară cronică. Aceștia nu au precizat când a fost depistat pentru prima dată cancerul, spunând doar că acesta nu era acut. “Silvio Berlusconi se află în prezent la terapie intensivă pentru tratarea unei infecții pulmonare”, au precizat ei, adăugând că boala are legătură cu cancerul.

“Am vorbit în această dimineață cu profesorul Zangrillo (medicul personal al lui Berlusconi – n.r.) și mi-a spus că Berlusconi a petrecut o noapte liniștită, starea sa este stabilă”, a declarat ministrul de externe și vicepremierul Antonio Tajani la televiziunea de stat RAI.

Purtătorul de cuvânt Paolo Emilio Russo a confirmat faptul că Silvio Berlusconi este internat în spital, însă nu a spus nimic legat de faptul că ar fi la terapie intensivă.

Silvio Berlusconi  a fost de patru ori prim-ministru al Italiei. Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: