Fostul primar din Rovinari, în conflict de interese

Un consilier local din orașul Rovinari a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Fostul primar interimar al Rovinariului este acuzat de conflict de interese. Dumitru Florian Ungureanu a anunțat că va contesta decizia ANI în instanță.

Dumitru Florian Ungureanu este acuzat că, acum trei ani, a luat parte la o ședință de Consiliu Local, unde s-a adoptat o hotărâre care avea legătură și cu job-ul său principal, acela de consilier juridic la societatea Apă Canal Salubritate. Ungureanu presta activitate la piața din orașul Rovinari, administrată de firma Consiliului Local. Hotărârea respectivă făcea referire la reorganziarea societății, care s-a lăsat și cu disponibilizări de personal. Ungureanu s-a abținut la vot, fiind direct implicat, însă cei de la ANI au considerat că acesta nu trebuia să fie prezent la ședință în momentul adoptării hotărârii. „A participat la sedința Consiliului Local Rovinari pentru deliberarea și adoptarea proiectului Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea Planului de reorganizare, al organigramei și statului de funcții pentru S.C. Apă Canal Salubritate S.R.L., societate în cadrul căreia acesta deținea funcția de consilier juridic, fără a anunța la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl are în problema supusă dezbaterii, abținându-se de la votul proiectului de hotărâre. Ulterior, prin decizia care a urmat aprobării Planului de reorganizare, al organigramei și statului de funcții (...) persoanei evaluate i-a fost menținut postul de consilier juridic”, se arată în decizia ANI.

Florin Ungureanu spune că decizia ANI „nu este fondată” și că o va contesta în instanță. „Le-am spus celor de la ANI că în nicio lege nu scrie lucrul acesta, că dacă te abții ești incompatibil. Am discutat cu Prefectura, cu avocați, și a zis toată lumea că nu există situație de incompatibilitate. Când mi-o veni răspunsul de la ANI, am trimis un punct de vedere, o să contest în instanță. Cum eu sunt incompatibil și ceilalți doi colegi nu sunt incompatibili? Doamna Ileana Crețan și domnul Alin Duță. Și dânșii au făcut la fel și nu au fost declarați incompatibili. Mi s-a spus de la ANI că trebuia să ies afară din ședință”, a declarat Florin Ungureanu care lucrează pentru societatea Apă Canal Salubritate de 20 de ani. O altă problemă pe care acesta o ridică este faptul că piața orașului, acolo unde lucrează, este autonomă din punct de vedere financiar, explicând astfel că și din acest punct de vedere nu ar fi vorba de un conflict de interese.

Vizualizări: 1,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: