Foto: Gorjenii au participat la Târgurile de Crăciun din Sibiu și Craiova

S-au deschis târgurile de Crăciun din România!  Printre sutele de mii de participanți  au fost și foarte mulți gorjeni. În județul nostru nu există un astfel de eveniment, iar oamenii au ales să meargă la Craiova sau Sibiu pentru a se bucura de atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, creată de organizatori, încă din această lună.

 

O mare de luminițe, dar și de participanți, a inundat zonele centrale din orașele în care târgurile de Crăciun au devenit deja o tradiție. În Craiova, peste 100 de mii de oameni au participat la deschiderea evenimentului.

„Peste 100 000 de oameni au venit să vadă Târgul de Crăciun din Craiova. Intrarea în Craiova dinspre București a fost blocată aproape toată seara, iar în zona centrală s-a circulat bară la bară. Deși târgul se desfășoară în patru piețe și un parc, într-un perimetru de 1 kmp, se pare că e prea mic pentru apetitul craiovenilor și al oaspeților noștri. Vă mulțumim că ați avut încredere în noi și ați venit să vă bucurați împreună cu noi”, a afirmat primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

 Printre participanți au fost și foarte mulți gorjeni.

„Totul a fost minunat! Am venit, în special, pentru copii. De altfel, este o tradiție pentru noi să fim prezenți la deschiderea târgului de Crăciun. Este aproape de Târgu Jiu, se merită să faci un drum de aproximativ două ore pentru a te bucura de o astfel de atmosferă”, a declarat una dintre târgujiencele prezente la eveniment.

Puțin mai departe, dar și mult mai spectaculos este târgu de Crăciun de la Sibiu. Și acesta și-a deschis porțile pentru turiștii din toate colțurile țării. Gorjenii au fost și ei prezenți.

„De obicei mergeam la Craiova. Anul acesta am zis să încercăm altceva. Evenimentul ne-a depășit așteptările. Este o încântare tot ce au putut face organizatorii. Fiind puțin mai departe de Târgu Jiu ne-am luat cazare, pentru o noapte, în Sibiu, așa că o să avem timp suficient să ne bucurăm de fiecare colțișor care a îmbrăcat straie de sărbătoare”, a afirmat un târgujian care a participat vineri seara la târgu de Crăciun de la Sibiu.

Ediția cu numărul 15 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, Târgul de Crăciun, se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.

Galerie foto










Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: