Foto inedit: Salvamont Gorj, exercițiu de pregătire cu echipamente unice în țară

Salvamontiștii gorjeni au testat noile achiziții pe care le-au făcut în ultima perioadă. Este vorba despre drona subacvatică și barca tip targă, echipamente de ultimă generație, unice la nivel național. Pregătirea continuă a salvatorilor este condiție obligatorie pentru asigurarea unor intervenții rapide, eficiente și desfășurate în deplină siguranță pentru cel salvat și salvatori, iar noile echipamente vin în sprijinul celor care le folosesc.

Zilele trecute Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Județean Gorj au organizat o acțiune de pregătire perfecționare profesională a salvatorilor acvatici și scafandrilor din cadrul celor patru formații de salvare montană care acționează la nivelul județului Gorj.

„Întâlnirea își propune atât pregătirea profesională a personalului implicat în acest tip de intervenții cât și analiza și identificarea celor mai bune metode de intervenție acvatică în lacurile din zonele montane, inclusiv cele situate la altitudine, precum și realizarea de exerciții practice comune pentru omogenizarea salvatorilor și a modului de acțiune.

In cadrul exercițiului au fost testate în premieră națională barca tip targa și drona subacvatică, echipamente de ultimă generație, intrate în acest an în dotarea salvamontiștilor gorjeni și placa de intervenție în torente, toate echipamente unice le nivel național.

Activitatea de salvare-căutare subacvatică desfășurată de către structurile Salvamont – Salvaspeo se face în baza Legii nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic”, a transmis Salvamont Gorj.

Galerie foto












Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: