Un primar din Gorj critică managementul CEO

Nu este pentru prima dată când primarului comunei Roșia de Amaradia se arată nemulțumit de managementul CEO. Acesta a afirmat cu numeroase ocazii că a încercat să îndrepte atenția celor aflați la conducerea entității energetice spre loialitatea pe care o administrează și asta pentru că, susține el, Roșia de Amaradia stă pe 30 de milioane de metri cubi de lignit, care ar putea asigura funcționarea companiei timp de 5 ani.

În cazul în care nu au în plan să exploateze zăcământul din zona comunei sale, Cotojman le transmite șefilor de la CE Oltenia să se dea la o parte și să lase locul companiilor private.


"Eu mi-am dorit din toată inima ca cei care vor să extragă zăcământul de cărbune, de pe raza localității, să fie însuși Complexul Energetic Oltenia, dar dacă până în prezent nimeni nu a făcut nimic, orice variantă suplimentară, care presupune chiar și cu agenții economici privați, este binevenită", a afirmat primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman. 


El a numit actualul management al CE Oltenia "de tot râsul" în contextul în care au apărut informații potrivit cărora se poartă discuții pentru ca lignitul folosit de CEO să fie cumpărat de la carierele private.


"Când auzi că privații se ocupă cu exploatarea zăcământul de cărbune în cadrul Complexului Energetic Oltenia ți se zbârlește părul pe tine. Nu-ți vine să crezi că s-a ajuns în situația aceasta. Asta înseamnă că managementul Complexului Energetic este unul de tot râsul. E inadmisibil", a punctat primarul Cotojman. 

Pandurul a scris că societatea este în discuții cu privații pentru a cumpăra lignit, în cazul în care situația de la Cariera Roșia nul va fi soluționată și activitatea nu va fi repornită. Până în acest moment, CEO nu a confirmat că a cumpărat cărbune de la microcariere.

Chiar dacă nu este cea mai bună soluție, este una prin care își poate atinge angajamentele și poate livra energia contractată sau solicitată de dispecerul național.   

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: