Franța: Independentul Emmanuel Macron se apropie de Le Pen

Candidatul independent Emmanuel Macron și-a îmbunătățit scorul în intențiile de vot pentru primul tur al scrutinului prezidențial din Franța și se apropie de candidata extremei drepte Marine Le Pen, distanțându-se totodată de conservatorul Francois Fillon. Le Pen si Fillon au probleme penale, spre nemultumirea multor francezi.

Potrivit unui sondaj publicat duminică de postul de televiziune LCI, Macron ar obține 25% din voturi în primul tur de scrutin, din 23 aprilie, cu patru puncte procentuale mai mult decât în urmă cu o lună. Prin urmare, în turul doi de scrutin, din 7 mai, Macron o va avea drept contracandidată pe Marine Le Pen, care crește cu două puncte procentuale față de luna trecută și obține 27% din intențiile de vot.

Sondajul a fost realizat la o zi după ce Macron a primit sprijinul politicianului de centru Francois Bayrou, pe care sondajele îl creditau cu circa 5% din voturi.

În ceea ce-l privește, Fillon continuă să cadă în sondaje și se situează la 20% din intențiile de vot, cu două puncte procentuale mai puțin decât acum o lună.

Pe locul patru s-ar clasa socialistul Benoit Hamon, care pierde un punct procentual, ajungând la 14%, și se situează înaintea reprezentantului stângii dure, Jean-Luc Mélenchon, cu care caută să încheie o alianță electorală. (A.P.)

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: