FRF a decis că în campionatul Ligii 3 vor evolua 100 de echipe

Liga 3 va avea în noul sezon tot 100 de echipe împărțite în zece serii, după cum a anunţat FRF. Ediția 2022-2023 se va desfășura cu aceleași coordonate ca precedentul sezon, Gorjul urmând să aibă două echipe în acest eşalon, Pandurii şi Gilortul Cărbuneşti.

Deși s-a tot zvonit că noul sezon al celui de-al treilea eșalon ar putea avea un nou format, cu serii mai puține și echipe mai multe în componența lor, Federația Română de Fotbal a decis să meargă exact pe varianta în care Liga 3 s-a desfășurat în ediția 2021-2022, anunţă liga2.ro, singurul site care prezintă constant rezultatele meciurilor din Liga 3. Această variantă de campionat fusese creată special pentru perioada de pandemie, însă federația a fost mulțumită de modul în care a decurs totul și s-a hotărât să meargă în aceeași direcție. ”Aprobă cu unanimitate de voturi ca sistemul competițional pentru Liga a 3-a să rămână nemodificat pentru sezoanele următoare”, a fost decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 29 iunie 2022.

Campionatul Ligii 3, ediția 2022-2023, va avea în componență tot un total de 100 de echipe, împărțite în mod egal în zece serii iar competiția se dispută în trei faze.

Gorjul va avea două reprezentante la nivelul Ligii 3, Pandurii şi Gilortul Cărbuneşti, echipa satelit a celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu retrogradând la nivel de judeţ, în Liga 4.

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: