Fructe stricate, pe rafturile magazinelor din Gorj. Amenzi!

Fructe și legume stricate, clienți păcăliți. Asta au constatat comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj după ce au mers în control în mai multe supermarketuri, piețe ori depozite. Au avut în vizor modul în care sunt depozitate și comercializate fructele și legumele. Nereguli au fost cu duiumul. 

Verificările comisarilor OPC s-au desfășurat la finalul lunii trecute. Au fost verificate 35 de magazine și depozite. Doar un magazin a fost lipsit de abateri. “În perioada 18.02 – 28.02.2019, am organizat o acțiune tematică de control pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind protecția consumatorului la comercializarea legumelor și fructelor proaspete în magazinele alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agro-alimentare, depozite. Au fost verificați 35 de operatori economici. La 34 dintre aceștia, s-au depistat abateri”, a transmis Mădălin Giurcău, șeful OPC Gorj.

Zeci de mii de kilograme de fructe și legume au fost verificate. Deficiențele constatate de comisarii OPC au fost multe și amenzile au fost pe măsură. „Au fost controlate 61.974 kilograme produse, în valoare totală de 126 mii lei, din care s-au constatat nereguli la 4.203 kilograme produse, în valoare de 4.712 lei. Dintre abaterile constatate, exemplificăm: fructe depreciate calitativ, nerespectarea condițiilor prescrise sau declarate, informare incompletă și incorectă, precum și neafișarea de prețuri. În urma acțiunilor de control, operatorilor economici la care s-au înregistrat deficiențe li s-au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale. 23 de avertismente și 27 de amenzi contravenționale în valoare totală de 60 de mii de lei”, a adăugat Mădălin Giurcău.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: