Gorj: Peste 200 de absenți la simularea Evaluării Naționale

Emoții pentru mii de elevi din Gorj care simulează, în aceste zile, examenul de Evaluare Națională. În premieră, în acest an, și elevii de clasa a șaptea sunt testați. Notele nu sunt trecute în catalog decât dacă își doresc copiii. În vară, vor trece prin febra examenului real.

Peste 6.000 de elevi de clasele a șaptea și a opta trec prin emoțiile examenului. Susțin simularea Evaluării Naționale. Pentru prima dată, simularea este susținută și la nivelul clasei a șaptea. “La clasa a șaptea, este o premieră că se organizează. Am organizat și la clasa a XI-a și s-a văzut că a fost un lucru bun pentru că a mai crescut gradul de promovabilitate. Prezența a fost destul de bună, chiar foarte bună. Am avut 3.286 de copii înscriși la clasa a șaptea și au fost prezenți 3.155. La clasa a opta, am avut înscriși 3.194 și s-au prezentat 3.089. În anii anteriori lipseau mult mai mulți copii. Erau de ordinul sutelor. 200-300 lipseau la probe. În acest an, m-a bucurat interesul pe care l-au arătat copiii și școlile pentru aceste simulări”, a transmis Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Gorj.

Notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor ajuta atât elevii cât și profesorii să vadă unde se situează și cât mai au de muncit pentru a obține o notă cât mai bună în vară, când va avea loc Evaluarea Națională. “Nu ne interesează notele. Nu se trec în catalog decât la cererea expresă a copiilor sau a părinților. Nota luată acum este cumva un barometru care ne arată nivelul de pregătire a copiilor înainte de examen. Profităm cât se poate de mult de aceste simulări pentru a conștientiza părinții că, în vară, avem un examen serios și trebuie tratat cum se cuvine”, a mai explicat Ișfan, la Radio Accent.

Luni a avut loc proba la limba română, marți este programată cea la matematică, iar miercuri va avea loc cea pentru limba maternă. (A.A.)

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: