Profesori în restrângere. Ișfan: Dacă pleacă acasă cineva, plec și eu

Dascălii afectați de restrângerea de activitate sunt așteptați, marți, să-și depună dosarele pentru a nu rămâne fără catedră. Comisia de Mobilitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj va analiza fiecare dosar, iar profesorii vor primi posturile în cadrul unei ședințe publice.

Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a explicat că toți dascălii care au intrat în restrângere de activitate mai au la dispoziție o singură zi să-și depună dosarele. „Lucrăm la restrângeri. Se depun dosare pentru restrângerile de activitate, marți. Au fost restrângeri la nivelul unităților de învățământ și colegii noștri afectați de aceste restrângeri vin cu dosarele către Comisia de Mobilitate. Se stabilesc punctaje, sunt comisii care lucrează. Eu îmi doresc ca, după ce se încheie această etapă, niciunul dintre colegii noștri aflați în această situație, să nu rămână nerezolvat”, a explicat, la Radio Accent, Ion Ișfan.

Posturile se vor primi în ședință publică. La nivelul întregului județ, sunt vacante ori rezervate peste 300 de locuri. Lista cu posturile vacante poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, aici. Ișfan a dat, din nou, asigurări că niciun dascăl care are contract pe o perioadă nedeterminată nu este în pericol: „E foarte important ca fiecare dascăl să aibă un loc de muncă. Dacă se întâmplă ca vreun coleg care are contract pe perioadă nedeterminată să plece acasă, atunci voi pleca și eu la catedră, voi pleca din funcția de inspector general pentru că, sincer vă spun, nu-mi doresc ca oamenii să aibă astfel de probleme”.

Vizualizări: 2,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: