Director de școală, la un pas de demitere

Directorul școlii din Bolboși riscă să fie demis! Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Școlar Județean Gorj din cauza scandalurilor dese în care a fost implicată unitatea de învățământ. Recent, mai mulți părinți au sesizat Corpului de Control al ministrului Educației că preșcolarii și elevii au învățat în aceeași clasă, cu educatoarea, aproape o lună.

Reprezentanții Corpului de Control au ajuns în Gorj la sfârșitul săptămânii trecute. Au făcut verificări la școala din localitatea Bolboși de unde au venit reclamațiile. Au fost părinți nemulțumiți când au aflat că, timp de o lună, copiii lor au învățat la grămadă. „Au învățat amestecat acolo. Nici nu pot să spun că au învățat carte. Ce poți să înveți tu, elev în an terminal, în clasa a patra, de la educatoarea care ar trebui să aibă grijă de grădinari. Nu poți să iei o asemenea decizie și apoi să te întrebi de ce nu învață copiii sau de ce nu iau examene. Eu îl voi muta pe fiul meu de acolo de anul viitor”, a spus un părinte revoltat.

Totul s-a petrecut în această iarnă. O învățătoare a intrat în concediu medical, iar elevii au rămas fără dascăl. Soluția la care a apelat directorul școlii a fost să pună preșcolarii și elevii din clasele a treia și a patra în aceeași clasă. „Nu mi se pare nici mie un lucru normal să se învețe chiar așa, dar nu am avut altă soluție. Nu s-a oferit nimeni voluntar, doamna învățătoare a fost în concediu și nu am avut altă variantă. Domnul director a decis să fie desemnată doamna educatoare să-i supravegheze. O altă problemă este că nici bani nu aveam să putem să plătim eventual un suplinitor. Este o mare problemă cea de ordin financiar pentru că fiecare școală trebuie să se încadreze într-un anumit buget stabilit în funcție de numărul de copii. Noi, la nivelul comunei, avem șapte unități de învățământ”, a explicat edilul din Bolboși, Gheorghe Bilea.

Directorul Laurențiu Șurcă, aflat de doi ani la conducerea unității de învățământ, riscă să fie demis după acest nou scandal. „Noi nu am știut despre aceste aspecte. Nu ni s-au comunicat. Reprezentanții Corpului de Control au venit, la școala din Bolboși, la finalul săptămânii trecute. Dacă vor fi constatate nereguli, luăm în calcul chiar și demiterea domnului director. Așteptăm acum să vedem raportul Corpului de Control”, a transmis Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Vizualizări: 2,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: