Fugaru, exclus din PD-L pentru 12 lei

Consilierii locali din Târgu Cărbuneşti Ion Fugaru şi Ion Cioplea au fost excluşi joi seara din PD-L. Motivul oficial ar fi că nu şi-au plătit cotizaţia mai bine de un an. „Este ruşinea-ruşinilor să îl excluzi pe Fugaru pentru 12 lei, când se ştie de câte ori am suportat costurile unor manifestări ale partidului”, a fost prima reacţie a lui Fugaru.

Biroul Permanent Județean al PDL Gorj a decis joi seară „radierea din partid a domnilor Fugaru Ion și Cioplea Ion, ambii consilieri locali la Consiliul Local Tg Cărbunești”, după cum se arată într-un comunicat de presă. Documentul invocă drept motiv al excluderii un articol din statutul partidului potrivit căruia „calitatea de membru se pierde prin radierea de drept pentru neplata cotizației timp de mai mult de un an calendaristic”.

Comunicatul de presă menţionează că radierea se putea face de drept, dar cu toate acestea a fost supusă la vot. Pentru radierea din PD-L a lui Fugaru au votat 22 din cei 24 de membri PD-L, iar pentru radierea lui Cioplea 21. Votul a fost secret.

„Primarul Mazilu vrea să scape de noi”

Ion Fugaru a fost schimbat recent şi din funcţia de preşedinte al PD-L Târgu Cărbuneşti. Acesta îşi anunţase însă intenţia de a candida la şefia PD-L Gorj, considerând că actualul preşedinte Dan Vâlceanu are un stil de conducere dictatorial.

Fugaru susţine că aşa-zisa radiere a sa din PD-L este una nestatutară şi că va contesta decizia atunci când o va primi. Mai mult, va încerca să participe la primul Birou Permanent Naţional, pentru a le spune liderilor de la centru punctul său de vedere. „Motivul invocat este unul ruşinos”, a spus Fugaru, menţionând că nu poate fi exclus pentru o cotizaţie de 12 lei, câtă vreme toată lumea ştie cât a cheltuit cu partidul. Fugaru a spus că la fiecare conferinţă de presă a partidului la care participa i se cerea să contribuie cu 100 de lei pentru protocol, dar şi că a suportat cheltuieli legate de vizitele unor lideri de la centru.

Fugaru crede că primarul liberal din Cărbuneşti, Mihai Mazilu, este cel care va beneficia de pe urma deciziei conducerii PD-L Gorj. „Primarul Mazilu vrea să scape de mine şi de Cioplea din Consiliul Local, pentru că se teme că se sparge USL şi vrea să aibă majoritate fără PSD”, a explicat Fugaru.

OFERTE

Ion Fugaru a primit public ofertă de a se reîntoare la PRM, dar a refuzat-o tot public. Pe de altă parte, Fugaru a avut intervenţii publice în favoarea noului partid prezidenţial, Partidul Mişcarea Populară, ceea ce i-a deranjat pe democrat-liberali. Cu toate acestea, Fugaru a spus mereu că nu pleacă din PD-L.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: