Popeangă şi Cârciumaru, atenţionaţi în scris de Ciurel

Deputatul PSD Vasile Popeangă a primit o scrisoare de la directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, prin care este atenţionat să nu mai vorbească despre companie. Această scrisoare a fost trimisă „spre ştiinţă“ şi preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Ciurel nu este la prima „abatere“. Acum câteva luni l-a ameninţat pe senatorul Toni Greblă cu judecata, tot după nişte declaraţii referitoare la CE Oltenia, iar un alt senator, Tudor Barbu, aşteaptă şi acum un răspuns la o serie de întrebări legate de contractul de manager privat.

Laurenţiu Ciurel s-a supărat după ce deputatul Vasile Popeangă a spus la Gorj TV că ar fi trebuit să prelungească finanţarea firmelor sindicatelor şi ar fi evitat problemele sociale. Reamintim că peste 900 de gorjeni au fost concediaţi de la aceste firme în ultimele luni, iar autorităţile nu au soluţii pentru reîncadrarea acestora. Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, i-a dat termen lui Ciurel ca până la 15 septembrie să angajeze măcar 300 dintre aceştia, pentru că sunt persoane care au fost expropriate de minerit sau care au probleme sociale grave.

Ciurel, dezinformat

Interesant este că în scrisoare trimisă ieri, lui Popeangă i se impută afirmaţii pe care nu le-a rostit, Ciurel arătând în propria scrisoare cât este de dezinformat. „Mă atenţionează că am dezinformat la un post de televiziune că nu au fost acordate resurse Minprestului pentru a fi angajaţi cei 300 de oameni de la societăţile sindicale. Eu am spus la Gorj TV că după părerea mea a fost o greşeală de management şi sigur, mă atenţionează că e bine să nu mai dau asemenea declaraţii, dacă nu sunt bine informat“, a declarat Vasile Popeangă. „Aşa se întâmplă când nu te gândeşti la nişte efecte, unele imediate, altele pe durată medie. Până la urmă sunt presiunile de aşa natură încât trebuie reangajaţi cei 300 de oameni. Înseamnă nişte resurse, prevederi în bugetul CEO. Ce mare lucru era dacă se prevedeau aceste resurse pe anul 2013 şi se analizau posibilităţile, dacă nu mai sunt finanţate aceste societăţi, pentru angajarea la Minprest. După părerea mea s-a greşit, conducerea CE Oltenia a greşit. Unii o să se supere“, a prevăzut în declaraţia sa Vasile Popeangă.

Deputatul Popeangă nu a dorit să dea publicităţii scrisoarea, despre care spune că a fost trimisă şi preşedintelui PSD Florin Cârciumaru. În plus, Popeangă spune că Ciurel a afirmat el discută doar cu oficiali ai Guvernului. „Ştiu din anturaj că s-a lăudat că dumnealui nu discută decât de la miniştri în sus. Eu vreau să vă spun că nu mi-a răspuns de câteva ori şi nu-l mai sun. Această scrisoare a fost trimisă spre ştiinţă şi domnul preşedinte Florin Cârciumaru“, a adăugat Vasile Popeangă.

Războiul declaraţiilor

Nu este prima dată când Laurenţiu Ciurel refuză dialogul cu parlamentarii sau sindicatele. După ce senatorul Tudor Barbu şi deputatul Răzvan Rotaru au trimis o serie de întrebări la CEO, Ciurel a spus că: „Nu voi răspunde. Să aştepte“. Iar cu altă ocazie a ameninţat că oricine mai vorbeşte despre CEO răspunde în faţa instanţei. “A fost o declaraţie (n.red- a senatorului Toni Greblă) hazardată. Politicienii îşi pot permite să facă declaraţii politice sau să facă tot felul de afirmaţii. Oricui va aduce prejudicii companiei, indiferent de ce natură, Directoratul va avea de decis dacă va merge în instanţă sau nu”, a declarat acum câteva luni Ciurel.

Un alt parlamentar, Dian Popescu, a avut cu ceva vreme în urmă un mesaj pentru Laurenţiu Ciurel şi echipa sa: „Cei ce fac managementul CEO trebuie să se dea jos din copac, de acolo de unde s-au urcat, că nu s-au urcat pe nu ştiu ce piramide susţinute din afară, ci pe piramide formate din politicieni şi locuitorii Gorjului”.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: