Directorul CE Oltenia – iresponsabil, obraznic, dus, arogant

Managerul Complexului Energetic Oltenia a intrat în conflict cu parlamentarii de Gorj din cauză că a început să le interzică să mai vorbească despre companie. După ce în urmă cu câteva luni l-a ameninţat cu judecata pe senatorul Toni Greblă, de curând l-a atenţionat în scris pe deputatul Vasile Popeangă. Parlamentarii de Gorj consideră că managerul Ciurel se întrece în obrăznicii. Ba mai mult, îi recomandă să coboare cu picioarele pe pământ şi să lase deoparte faptele iresponsabile. Ciurel nu a putut fi contactat pentru a comenta reacţiile parlamentarilor de Gorj.

Laurenţiu Ciurel nu mai este agreat de parlamentarii de Gorj din cauza „obrăzniciilor” sale din ultima perioadă. Aleşii judeţului au ajuns la concluzia că managerul Complexului Energetic Oltenia nu-şi mai vede lungul nasului, permiţându-şi să le interzică a mai face declaraţii referitoare la companie. După ce în urmă cu câteva luni l-a ameninţat cu judecata pe senatorul Toni Mihail Greblă, de curând l-a atenţionat în scris pe deputatul Vasile Popeangă ca să nu mai vorbească despre CEO. Această scrisoare a fost trimisă pentru studiere inclusiv preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Parlamentarii de Gorj cred că managerul Ciurel continuă să dea dovadă de iresponsabilitate. Ba chiar, sunt hotărâţi să ia măsuri în condiţiile în care Ciurel va continua să mai trimită astfel de scrisori.

„Cred că e o glumă faptul că Laurenţiu Ciurel încearcă să interzică parlamentarilor să mai vorbească despre Complexul Energetic Oltenia. Sunt afirmaţii iresponsabile ale unui manager iresponsabil. Nu pot comenta imbecilităţile iresponsabile ale celor care nu ştiu ce spun”, a declarat senatorul Tudor Barbu.

Şi senatorul Toni Mihail Greblă a rămas fără cuvinte în faţa „obrăzniciilor” lui Ciurel. Acesta spune că, până în momentul de faţă, nu a primit nici o scrisoare de interzicere a declaraţiilor din partea managerului CEO. „Nu am primit o astfel de obrăznicie. Dacă a început să facă aşa ceva este o obrăznicie şi cred că prin asta am spus tot”, a precizat Toni Mihail Greblă, senator PSD.

„Ciurel e dus departe”

Parlamentarii USL îi recomandă lui Laurenţiu Ciurel să-şi vadă lungul nasului şi să coboare cu picioarele pe pământ. Senatorul Dian Popescu spune că legislaţia din România le permite parlamentarilor să îi cheme la raport inclusiv pe miniştri. „Domnul Ciurel trebuie să se întoarcă în România. În momentul de faţă cred că e dus departe, pe undeva prin Singapore. Ar trebui să revină cu picioarele pe pământ. Dumnealui mai are multe de învăţat, în primul rând legislaţia din România. Parlamentarilor nu le poate interzice nimeni să vorbească despre o companie cu capital de stat, nici chiar despre o companie cu capital străin care produce derapaje pe teritoriul României. Însuşi ministrul este obligat să vină în faţa parlamentarilor şi să dea explicaţii. Parlamentarii au posibilitatea ca atunci când sesizează un derapaj la Complexul Energetic Oltenia să cheme ministrul la raport. Noi avem dreptul şi obligaţia de a interpela pe ministru, iar dumnealui este obligat să vină în Parlament să răspundă”, a declarat senatorul Dian Popescu.

Şi Niculina Mocioi, deputat PP-DD de Gorj, este de părere că Laurenţiu Ciurel trebuie să se limiteze la atribuţiile pe care le are în fişa postului. „Mi se pare o aberaţie şi o aroganţă faptul că Laurenţiu Ciurel încearcă să interzică parlamentarilor să vorbească despre CEO. Este un drept fundamental pe care îl avem, drept pe care nu ni-l poate lua un manager de societate. Datoria noastră este să semnalăm problemele în Parlament. Îi recomand domnului manager să se limiteze la atribuţiile pe care dumnealui le are în fişa postului”, spune Niculina Mocioi.

Weber sare în apărarea lui Ciurel

Singurul parlamentar care este de acord cu atitudinea dictatorială a lui Laurenţiu Ciurel este Mihai Weber, deputat USL. „Mie mi se pare corect să nu te amesteci în problemele unei companii conduse de un manager, în condiţiile în care nu ai interese personale. Fiecare dintre noi să-şi vadă de treaba lui şi să intervină decât atunci când suntem solicitaţi, ci nu aşa să ne dăm cu părerea despre diferite instituţii ca şi când noi am fi specialişti în toate domeniile”, a declarat Mihai Weber.

SUPERIORITATE

Parlamentarii cred că Laurenţiu Ciurel a început să-i trateze cu superioritate. Deputatul Vasile Popeangă spune că Ciurel a afirmat în anumite cercuri că el discută doar cu oficiali ai Guvernului. „Ştiu din anturaj că s-a lăudat că dumnealui nu discută decât de la miniştri în sus. Eu vreau să vă spun că nu mi-a răspuns de câteva ori şi nu-l mai sun. Ştiu că scrisoarea pe care mi-a trimis-o mie a fost trimisă spre ştiinţă şi domnul preşedinte Florin Cârciumaru“, a menţionat Vasile Popeangă.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: