Fugaru mai are o şansă să fie viceprimar

Reprezentanţii Primăriei Cărbuneşti sunt aşteptaţi astăzi la Prefectura Gorj cu documentele care atestă că fostul viceprimar Ion Fugaru a fost demis din funcţie. Urmează acum să se stabilească şi legalitatea lor. Fugaru a fost demis de Consiliul Local joi, înainte de Crăciun. Vicele nu a fost la şedinţă pentru că a fost internat la Neurologie.

Viceprimarul Ion Fugaru are unele semne de întrebare privind modul în care a fost demis, deoarece hotărârea a fost luată într-o şedinţă de consiliu local la care el nu a fost prezent, fiind internat în spital. Reprezentanţii prefecturii urmează să se pronunţe în legătură cu legalitatea documentelor în baza cărora Fugaru a fost demis. “Am vorbit cu primarul Mazilu la telefon. Din ce mi-a spus nu ar fi nimic în neregulă. Faptul că viceprimarul nu a fost prezent la şedinţă nu este un impediment să fie demis. Noi aşteptăm însă documentele pentru a verifica legalitatea lor, până atunci nu este nimic sigur 100%”, a declarat Liviu Diaconescu, şef serviciul Legalitate în cadrul Prefecturii Gorj.

Călina, noul viceprimar

În locul lui Fugaru a fost numit social-democratul Iuliu Călina. Tot pentru această funcţie se înscrisese şi democrat-liberalul Marian Calotescu, însă zece consilieri au votat pentru Iuliu Călina. „Mă bucur că am fost ales şi vreau să le promit cărbuneştenilor că o să fac tot ce pot pentru ca oraşul nostru să prospere. Planurile mele de viitor sper să coincidă cu cele ale liberalilor de la Cărbuneşti, dar bineînţeles că voi duce politica Partidului Social Democrat, partid pe care-l reprezint”,  a spus atunci Iuliu Călina.

În funcţie de corectitudinea actelor, Prefectura va hotărî dacă în funcţie va rămâne social-democratul Iuliu Călina, cel care i-a luat locul lui Fugaru, sau decizia va fi atacată în instanţă.

 „Era timpul să se producă această schimbare şi nu cred că miră pe nimeni. Ştiţi cu toţi toate insultele care mi-au fost aduse de domnul Fugaru, iar acest lucru este inadmisibil într-o echipă. Are dreptul să conteste această decizie, însă îl asigur că este în conformitate cu legea”

 Mihai Mazilu, primarul oraşului

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: