Călina viceprimar la Cărbuneşti, Fugaru internat la Neurologie

Social-democratul Iulian Călina este noul viceprimar al oraşului Târgu- Cărbuneşti după ce consilierii locali au votat joi, 23 decembrie, demiterea lui Ion Fugaru. Fostul viceprimar nu a luat parte la şedinţă pentru că a fost internat la Neurologie.

Ion Fugaru nu a fost prezent la şedinţa de demitere a sa, anunţându-şi absenţa în ultimul moment. Acesta a sunat preşedintele de şedinţă chiar înainte de a începe, motivând că este bolnav şi este internat la secţia Neurologie. Cu toate acestea, consilierii locali de la Târgu Cărbuneşti au respectat ordinea de zi şi au supus propunerea de demitere a viceprimarului. Acest lucru a nemulţumit unii consilieri locali, care au considerat că este anormal să demiţi o persoană în absenţa sa. Din acest motiv, Romulus Novac, consilier local la Cărbuneşti, s-a ridicat şi a părăsit sala.

Propunerea a fost supusă votului celor 13 consilieri care au luat parte la şedinţă, iar 10 voturi au fost pentru demiterea lui Fugaru, iar 3 voturi au fost anulate.

Călina, din nou viceprimar

În aceeaşi şedinţă de consiliu local, consilierii cărbuneşteni şi-au ales şi noul viceprimar, în persoană lui Iuliu Călina, cel care a mai deţinut această funcţie.

Tot pentru această funcţie s-a înscris şi democrat-liberalul Marian Calotescu, însă consilierii au votat pentru Iuliu Călina cu 10 voturi pentru. „Mă bucur că am fost ales şi vreau să le promit cărbuneştenilor că o să fac tot ce pot pentru ca oraşul nostru să prospere. Planurile mele de viitor sper să coincidă cu cele ale liberalilor de la Cărbuneşti, dar bineînţeles că voi duce politica Partidului Social Democrat, partid pe care-l reprezint”, susţine Iuliu Călina.

Schimbarea nu face decât să-l bucure pe Mihai Mazilu, primarul oraşului, care recunoaşte că în ultima perioadă a avut foarte multe dispute cu Fugaru. „Era timpul să se producă această schimbare şi nu cred că miră pe nimeni. Ştiţi cu toţi toate insultele care mi-au fost aduse de domnul Fugaru, iar acest lucru este inadmisibil într-o echipă. Are dreptul să conteste această decizie, însă îl asigur că este în conformitate cu legea”, spune Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Pentru a se asigura că demiterea este validă, chiar dacă Fugaru nu a fost prezent, primarul din Cărbuneşti a sunat la Prefectură, unde a luat legătura cu Liviu Diaconescu, consilier juridic. Acesta le-a dat asigurări că nu vor fi probleme de ordin juridic şi că demiterea din funcţie a lui Fugaru este valabilă.

În acest timp Ion Fugaru a fost de negăsit. Chiar dacă a lipsit de la şedinţa de Consiliu Local, aceasta a fost declarată statutară şi în conformitate cu legea.

Motive concrete pentru demiterea lui Fugaru nu au fost prezentate pe motiv că legea nu solicită ca această schimbare să fie explicată.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: