Fumau în subteran, o primă ipoteză a exploziei din Valea Jiului

Informaţii şocante vin dinspre anchetatorii care încearcă să clarifice ce s-ar fi putut întâmpla în subteranul minei Uricani lunea trecută, atunci când s-a produs o explozie în urma căreia un miner a fost omorât, iar alţi trei sunt şi acum internaţi în spitalele din Capitală.

Deşi raportul oficial al inspectorilor de muncă va fi gata de abia spre sfârşitul lunii, cercetările acestora pornesc de la faptul că în zona în care s-a produs explozia au fost găsite mai multe mucuri de ţigară, dar şi pachete de ţigări. Unele dintre chiştoace sunt identice cu ţigările pe care le avea asupra sa unul dintre minerii răniţi grav în explozie şi transportat apoi cu elicopterul la Bucureşti.

Nimeni nu se grăbeşte deocamdată să îi acuze pe mineri că şi-au provocat singuri răul, dar informaţiile respective arată cât de nepăsători au fost ortacii. Toţi proveneau de la mina Petrila, care a fost închisă. Ei lucraseră la închiderea acelei mine, iar acum fuseseră mutaţi la Uricani pentru a ajuta şi la închiderea acesteia. Mai grav este că au coborât în subteran fără să îşi fi luat cu ei metanometrul, aparatul cu care trebuiau să măsoare concentraţia de metan din subteran. Toate aceste informaţii vin în contextul în care, după explozie, ministrul Energiei, Toma Petcu, încerca să afle care a fost sursa iniţierii exploziei. Atunci ministrul a menţionat că minerii nu se aflau nici măcar într-o zonă electrificată pentru a fi luat în calcul un eventual scurtcircuit.

Vizualizări: 2,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: