Ademenită la 14 ani cu o țigară. Ignorată de justiție șase ani!

Dramă cumplită pentru o tânără de doar 20 de ani din Tismana, satul Sohodol. Vasilica F. a plecat de acasă pe când avea 14 ani, ademenită de fratele unei vecine. Bărbatul avea atunci 26 de ani și a luat-o la el acasă, în Bala, județul Mehedinți. Părinții fetei au făcut atunci tot posibilul să își aducă fata înapoi, dar o instanță de judecată din Baia de Aramă a decis că fata poate alege unde să stea. Deși avea doar 14 ani. Au trecut șase ani, Vasilica este acum o tânără mămică ce a cerut în instanță ordin de protecție împotriva bărbatului care este violent cu ea. Cererea i-a fost respinsă în primă instanță, la Judecătoria Târgu Jiu.

Vasilica F. a povestit instanței calvarul prin care a trecut în ultimii șase ani. Aceasta a spus că avea 14 ani când l-a cunoscut pe Dumitru, un bărbat de 26 de ani. Spune că acesta a rugat-o insistent să fumeze dintr-o țigară  să vadă dacă îi place, în  urma  căreia  i-a  fost  rău,  iar concluzia ei a fost că acea țigară a avut în ea droguri sau substanțe psihoactive ce au determinat-o să meargă cu el și să părăsească domiciliul părinților săi.

Fata susține că bărbatul i-a promis că o lasă să termine școala, dar în realitate a pus-o la muncă. A rămas imediat gravidă, iar la 15 ani a născut un copil. După apariția copilului au apărut și certurile, care s-au transformat, spune ea, în acte de violență fizică și verbală. Acum tânăra a prins curaj și s-a întors în casa părinților ei și cere ordin de protecție pentru ca bărbatul să nu o mai caute.

Curios fapt, instanța a respins cererea, pe motiv că tânăra nu a făcut plângeri atunci când a fost lovită, nu are certificate medico-legale, iar cu privire la faptul că a fost amenințată că i se dă foc la casă dacă nu reia relația de concubinaj, acesta nu poate fi luat în calcul, câtă vreme nu a depus plângere penală.

Protecția Copilului nu a protejat-o

Cu șase ani în urmă, tatăl Vasilicăi venea disperat la redacția ziarului, spunând că fata lui a fost drogată și convinsă să plece cu această familie. A mers la Protecția Copilului, a mers și la Judecătoria Baia de Aramă unde a depus cerere președințială, dar judecătorii i-au respins cererea. Motivul? Fata vrea să stea la bărbatul de 26 de ani. Se întâmpla în 2011, când tatăl fetei a mers de mai multe ori la Bala să își ia fata, dar era scos din casa concubinului cu poliția.

Tatăl fetei nu s-a lăsat însă și i-a făcut plângere penală pentru act sexual cu un minor. În mai 2013, Judecătoria Târgu Jiu îl condamna pe concubin la 1 an de închisoare cu suspendare. Fata a rămas tot la el acasă, mai ales că avea deja copilul.

Vasilica este acum majoră, nu prea are școală, iar copilăria a trecut pe lângă ea. În compensație pentru cele îndurate, ar vrea jumătate din bunurile comune dobândite în perioada de concubinaj: două mașini second hand, 80 oi, 70 păsări etc.

Pe de altă parte însă, Dumitru Ș. s-a adresat și el Judecătoriei Baia de Aramă, unde solicită ca domiciliul minorului să fie stabilit la el acasă. Aceeași judecătorie care în 2011 decidea că o fată de 14 ani are dreptul să plece de acasă, să locuiască și să facă sex cu un bărbat de 26 de ani...

Vizualizări: 2,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: