Polițist condamnat definitiv într-un dosar de contrabandă cu țigări

Nu mai puțin de 14 persoane inculpate într-un dosar de contrabandă cu țigări au fost condamnate miercuri definitiv, după ce Curtea de Apel Craiova a pronunțat o sentință ce nu mai poate fi atacată în nici un fel. Sentința este una scurtă, pentru că judecătorii din Bănie au decis să respingă în bloc apelurile formulate de cei 12 contestatori ai hotărârii de condamnare dată anul trecut de Judecătoria Târgu Jiu.

Doi dintre inculpați nu au contestat sentința, iar cei care au făcut-o nu au făcut decât să mai tragă un pic de timp până la aflarea verdictului final.

Cap de afiș în acest dosar a fost considerat un polițist, agentul Victor Tismănaru, pentru care pedeapsa stabilită de instanța de la Târgu Jiu, și confirmată acum de Craiova, a fost de 3 ani. Prin sentința judecătorilor, el a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă asimilată, asta pentru că i-ar fi oferit unui prieten de-al său un spațiu pentru a-l folosi ca depozit, marfa depozitată fiind țigări de contrabandă despre care polițistul a spus că nu a știut nimic până în momentul descinderilor făcute de colegii săi mascați. Pedeapsa nu este una cu executare, instanța stabilind un termen de încercare de 4 ani, timp în care Tismănaru trebuie să presteze și 100 de zile de muncă în folosul comunității la un colegiu din municipiul Târgu Jiu. Pedeapsa a fost dată în condițiile în care agentul a fost reținut pentru 24 de ore, în urmă cu aproape doi ani. Câte trei ani de închisoare, pentru contrabandă în formă asimilată, au primit soții Ion și Mariana Matei. Și pentru ei executarea a fost înlocuită cu un termen de încercare de câte 4 ani, plus obligația de a presta 100 de zile de muncă în folosul comunității la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, din Târgu Jiu.

Instanța a mai dispus condamnarea cu suspendare și a unor inculpați care provin din Timișoara, Drobeta Turnu Severin sau Motru, toți fiind obligați să presteze și muncă în folosul comunității. O parte dintre ei au de achitat și despăgubiri către ANAF, sumele fiind deja plătite de unii dintre inculpați pentru a putea primi pedepse cu suspendare.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: