Lotul Ciobotărică mai aşteaptă după sentinţă

Verdictul pe care foştii şefi ai Complexului Energetic Oltenia îl aşteaptă de la Tribunalul Gorj, în frunte cu fostul director general Laurenţiu Ciobotărică, nu a fost pronunţat de judecători vinerea trecută, aşa cum anunţaseră aceştia anterior.

Magistratul Gheorghe Constantinescu şi-a mai luat un răgaz de câteva zile pentru a chibzui bine sentinţa pe care urmează să o pronunţe şi, ca urmare, i-a lăsat în aşteptare pe inculpaţi până marţi, când, dacă nu apare altceva, e posibil să fie aflat verdictul mult aşteptat. „Amână pronunţarea cauzei la data de 07.11.2017. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică la Tribunalul Gorj”, a decis instanţa.

Anterior, inculpaţilor le fusese respinsă de către judecătorul de caz cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea ordonanţei 14, care abrogă faimoasa ordonanţă 13, care a scos sute de mii de români în stradă iarna trecută. Chiar şi aşa, pe rolul instanţei a fost înregistrat un dosar în care inculpaţii pun în discuţie excepţia de neconstituţionalitate. Dosarul a fost înregistrat la sfârşitul lunii trecute şi nu a primit deocamdată termen de judecată. Laurenţiu Ciobotărică a fost trimis în judecată de DNA alături de şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi fosta şefă a juriştilor din CEO, Dorina Jianu, pentru că i-ar fi acordat ilegal plăţi compensatorii de circa 130.000 de lei fostului şef al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, doar pentru a-l vedea pe acesta plecat din companie. În acest dosar, inculpaţii au fost reţinuţi 24 de ore şi o bună perioadă de timp au fost judecaţi sub control judiciar.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: