Funcția de prefect. Bune și rele pentru Gheorghe Paraschivu

Fostul prefect Gheorghe Paraschivu s-a întors pe funcția de șef al Trezoreriei Gorj! S-a pus la curent cu modificările legislative apărute în perioada în care a lipsit și a intrat, din nou, în pâine. A vorbit, într-un interviu pentru Gorj TV, despre experiența de a conduce județul, cu bune și cu rele.

Gheorghe Paraschivu a condus Instituția Prefectului un an și două luni, în perioada guvernării tehnocrate. Paraschivu a fost schimbat din funcție luna trecută. A revenit la postul pe care îl ocupa înainte de a deveni prefect, cel de șef al Trezoreriei Gorj. „M-am întors la o activitate pe care o îndrăgesc foarte mult și mi-a fost ușor să parcurg modificările legislative. Mi-am intrat foarte repede în ritm. Sunt termeni de specialitate pe care îi înțeleg foarte bine și în domeniul economic, în materie de inovare, nu apar prea mult lucruri. Principiile sunt universal valabile”, a declarat Paraschivu.

Cele două posturi de conducere sunt însă foarte diferite, mărturisește Gheorghe Paraschivu. „Instituția Prefectului are o paletă de activități mult mai vastă. Sunt foarte multe situații de urgență care trebuie gestionate. Însă am constatat că fiecare instituție publică este importantă. Fiecare funcționar public, la locul de muncă, este important. La Instituția Prefectului sunt mult mai complexe activitățile. Acolo eram la dispoziție non-stop, 24 din 24, șapte zile din șapte. Este un program foarte accelerat”, a mai spus fostul prefect la Gorj TV.

Amintiri frumoase și momente tensionate

Fostul prefect a vorbit și despre momentele frumoase pe care le-a trăit din această postură. A avut cele mai mari emoții atunci când s-a surpat podul peste Jiu la Turcinești. S-a întâmplat chiar în prima zi de Paști. „Evenimentele cu o conotație națională ori internațională. Toate aceste evenimente patriotice rămân cele mai frumoase amintiri. Cele mai puțin frumoase rămân evenimentele neplăcute. Au fost și incidente. M-au sunat că a picat podul de la Turcinești în ziua de Paști. Am întrebat dacă sunt victime. La asta m-am gândit prima dată. Am aflat apoi că situația poate fi remediată și nimeni nu a fost rănit”, a mărturisit Gheorghe Paraschivu.

Nu vrea să intre în politică

Întrebat dacă este tentat să intre în politică, Paraschivu a explicat că nu are de gând să facă acest lucru. „Nu m-am gândit la asta. Cred că statutul de funcționar public mi se potrivește foarte bine. Am 22 de ani de carieră în cadrul Finanțelor Publice, cu o pauză de un an și două luni cât am fost înalt funcționar public la Prefectură”, a conchis fostul șef al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: