Bani pentru centre de agrement la Rânca. Cine îi poate lua!

Stațiunea Rânca ar putea primi un suflu nou prin programul „Primul centru de agrement”. Un operator economic care vrea să investească în zona montană a județului Gorj ar putea primi până la un milion de lei de la statul român dacă legea gândită de guvernanți va fi aprobată. Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a vorbit, la Rânca, despre această posibilitate.

„Degeaba avem unități de cazare. Dacă nu vii cu centre de agrement să atragi în fiecare sezon turiști, nu se poate face nimic pentru Rânca. Avem în lucru programul «Primul centru de agrement» în care statul român oferă o garanție de 80% din valoarea investiției, dar nu mai mult de un milion de lei. Va intra acest proiect de ordonanță de urgență, se face prin fondul de garantare. Se vor putea construi centre de agrement. Că vorbim despre piscină, saună, masaj, să putem trece la o altă etapă. Turiștii să nu fie atrași doar de aerul curat, de peisajele frumoase de aici, ori de altitudinea foarte bună, ci și pentru chestiuni de agrement să aibă cu ce să-și ocupe timpul”, a explicat ministrul Titus Dobre.

Doar „privații” pot primi sprijin

În perioada verii, Rânca nu are cu ce ține turiștii în stațiune. Cei mai mulți sunt în trecere, dorind să tranziteze Transalpina. Doar agenții economici ar putea dezvolta un centru de agrement la Rânca. „Se oferă o garanție de către stat de cel mult un milion de lei. Investiția poate fi și de un milion de euro, însă statul va oferi garanție doar un milion de lei. Doar agenții privați pot face astfel de investiții, nu și primăriile”, a mai punctat Dobre. Vestea a fost de bun augur pentru conducerea județului care intenționează să aibă mai multe întâlniri cu oamenii de afaceri astfel încât aceștia să poată investi în zona montană pe viitor.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: