Demersuri clare pentru introducerea reţelei de gaze în două sate din Turburea

Autorităţile locale din Turburea se luptă de aproape nouă ani să introducă reţea de gaze naturale în două sate ale comunei, de altfel ultimele rămase fără această utilitate. Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, spune că acum există un demers concret, în sensul că ar mai fi nevoie de un singur aviz de la ANRE şi lucrurile intră pe făgaşul normal.

Demersuri clare pentru introducerea reţelei de gaze naturale şi în ultimele două sate ale comunei Turburea. Este vorba despre satele Poiana şi Cocorova, spune primarul Ion Bîrcă. Investiţia se va face cu bani de la bugetul local, tocmai de aceea durează atât de mult. „Avem aprobare de la cei de la Distrigaz, mai avem nevoie de o aprobare de la ANRE şi intrăm în linie dreaptă cu alimentarea cu gaze naturale la Poiana şi Cocorova. Celelalte sate sunt alimentate cu gaze. Investiţia se va derula pe fonduri proprii şi sigur va dura şi anul viitor”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Proiectul are o valoare de circa 2 milioane de lei. „Trebuie bani mulţi, vorbim de o investiţie de aproape 1,7 milioane lei. Facem din bugetul local pentru că săpăturile şanţurilor şi toată munca o facem cu forţele noastre, cu oamenii de la ajutorul social, cu serviciul nostru public, avem o buldo-cupă pe care o punem la muncă. Altfel nu este nicio soluţie. Trebuie să cumpărăm ţeava”, a mai spus primarul.

De altfel, cele două sate reprezintă practic jumătate din numărul de locuitori ai comunei, respectiv o mie de gospodării. În satul Cocorova, numai jumătate din locuitori vor avea parte de reţea. „Nu vom reuşi să ducem alimentarea cu gaze în toată Cocorova din cauza aşezării geografice, măcar jumătate. În celelalte sate sunt de 20 de ani gaze, pentru că Turburea este o comună bogată în gaze naturale. De nouă ani mă zbat să introduc gazele în Poiana şi Cocorova, lucru care este dezamăgitor pentru că ei se folosesc de resursele noastre din comună şi distribuie către ceilalţi cetăţeni şi noi nu avem. Şi ţin să-i mulţumesc domnului senator Scarlat Iriza pentru că m-a sprijinit foarte mult cu acest proiect”, a declarat primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: