Dezbatere importantă la Târgu Jiu pe teme de cadastru

Primarii din Gorj, parlamentarii, conducerea CE Oltenia, notari şi cadastrişti au luat parte joi, 8 iunie, la o dezbatere pe tema „Rolul și statutul specialiștilor în cadastru în realizarea și înfăptuirea unei dezvoltări durabile a țării și în mod special aportul și contribuția acestora la realizarea Planului Național de Cadastru și Carte Funciară în România”.

Dezbaterea a avut loc cu scopul înţelegerii mai bine de către autorităţile publice locale a importanţei programului naţional de cadastrare. Asta în condiţiile în care, în Gorj, doar patru Unităţi Administrativ Teritoriale au demarat acest program. „La Ţânţăreni, vă spuneam că lucrările sunt în prag de finalizare şi urmează recepţia, a început Hurezani, urmează Logreşti şi Berleşti. Avem patru UAT-uri în care în integralitate proiectul sperăm ca într-un timp cât mai scurt să producă rezultate şi toate imobilele de pe raza acestor teritorii să ajungă în sistemul integrat de cadastru”, a spus Marius Mănescu, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru Gorj.

La dezbatere au mai participat specialiști în cadastru, conducerile oficiilor de cadastru din Dolj, Vîlcea, Olt, Mehedinți și Gorj, notari publici. De asemenea au luat parte primarii din Văgiuleşti, Ţânţăreni, Licurici, viceprimarul de la Bustuchin, primarul din Dănciuleşti, prea puţini însă ca număr având în vedere importanţa subiectului pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. „Acest program de cadastru are o durată estimată de opt ani, până în 2023. Rezultatele au fost nu foarte numeroase, dar luând în calcul timpul foarte scurt, efectiv în fiecare judeţ din ţară s-a reuşit tot ceea ce ANCPI şi-a dorit”, a mai spus Mănescu. Evenimentul a fost organizat de Radio România Antena Satelor și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Galerie foto


Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: