Funcționar din Primăria Târgu Jiu, cercetat disciplinar

Un angajat din Primăria Târgu Jiu este cercetat disciplinar pentru o eroare care ar fi putut anula concursul pentru șefia Clubului Sportiv Municipal. Din neatenție, a notat că pragul de promovare este de 50 de puncte, în loc de 70, atât cât prevede legea pentru o funcție de conducere.

Greșeala funcționarului a fost sesizată mai târziu de un coleg din comisie și remediată peste noapte. Așa, pragul de promovare a fost adus la cota 70, așa cum prevede legislația.

Primarul Marcel Romanescu a explicat, la Tele3, că funcționarul care a greșit este cercetat disciplinar: „Acolo putem să o luăm ca pe o greșeală a unui funcționar. În momentul în care a afișat, a spus în felul următor: Se consideră admisă persoana care a obținut minim nota 5 pentru proba a doua în condițiile în care legea spune foarte clar că, pentru orice funcție de conducere, minimul pe care trebuie să-l obții e de 70 de puncte dacă te raportezi la 100 de puncte. Așa spune legea”.

Dacă această greșeală nu ar fi fost observată la timp, exista riscul ca întregul concurs să fie anulat. „Funcționarul public a fost băgat în Comisia de Disciplină. Pericolul cel mai mare era altul. La primul concurs, amândoi candidații au depășit nota 5. Unul a avut 5,01, unul 5,02. Eu am consituit o comisie, rolul meu este decorativ. Eu nu mai am treabă cu Comisia. Este independentă. Norocul Comisiei a fost că cineva, la vremea acea, și-a dat seama de acest risc, riscul să promoveze la cea de-a doua probă pe cei doi candidați, cu nota 5, să încalce legea în condițiile în care era vorba de o funcție de conducere și concursul să fie anulat. Oricine putea să conteste”, a încheiat Romanescu. (A.M.)

Vizualizări: 2,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: