Poliția, chemată la ședința de consiliu din Tismana. Accesul cetățenilor, blocat!

Ședința Consiliului Local Tismana de joi, în care urma să fie adoptată o hotărâre în favoarea organizării unui referendum pentru revenirea localității la statutul de comună, nu s-a mai ținut. Autoritățile locale nu au fost de acord ca discuțiile să se poarte într-o sală încăpătoare, drept pentru care cei peste 150 de cetățeni care s-au prezentat la primărie au luat cu asalt sala de ședințe și s-a lăsat cu scandal.

Consilierul local independent Ion Popescu, cel care a reluat demersurile privind organizarea referendumului la Tismana, spune că majoritatea din Consiliul Local nu a fost de acord cu solicitarea sa, ca ședința să aibă loc la Casa de Cultură, unde ar fi putut intra și asista toți cetățenii prezenți.

Cum s-a lăsat cu scandal, la fața locului au fost solicitate inclusiv echipaje de poliție și de jandarmi. ”Oamenii au vrut să ia parte la discuții și au urcat în sala de ședințe de la primărie. N-au avut loc oamenii acolo și au început vociferările. Atunci, domnul viceprimar Petre Ungureanu și președintele tineretului PSD Tismana au dat telefoane să vină poliția și jandarmeria. Au venit 3-4 polițiști, încă vreo 4-6 jandarmi. Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea, că le-au îngrădit dreptul de a lua parte la ședința publică”, a declarat consilierul local Ion Popescu.

Cum nu s-a ajuns la supunerea la vot a proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi, ședința a fost reprogramată pentru luni, 4 martie, ora 16:30.

Consilierul Ion Popescu spune că, în funcție de ce se va întâmpla luni, va decide dacă renunță sau nu la calitatea de ales local. Consilierul independent spune că doar cetățenii mai pot schimba ceva. ”M-am săturat. Cetățenii au văzut cum stau treburile. Spun că o să vină la ședința de luni. Proiectul meu este în continuare pe ordinea de zi. Mă gândesc foarte serios să renunț la Consiliul Local. În funcție de ce va fi luni, voi lua o decizie în acest sens. Fiindcă mi-am făcut o grămadă de dușmani. Nu am văzut așa ceva decât în filme, la televizor. Au început să mă atace. Am primit de la Autoritatea Electorală Permanentă. M-au verificat leu cu leu. Câți bani am depus, cât am cheltuit, acum, după 3 ani”, a explicat Ion Popescu.

Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu, a susținut mereu că nu este oportună schimbarea statutului localității, pentru că Tismana ar pierde fonduri europene în valoare de 15 milioane de euro.

 foto Tv Sud

Galerie foto


Vizualizări: 3,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: