Curățenie, după amendă: Ne ia o săptămână!

Primăria Novaci a început să strângă gunoaiele pentru care a încasat o amendă de 15 mii de lei de la Garda de Mediu Gorj. Are la dispoziție o săptămână să igienizeze întreaga zonă, apoi comisarii de mediu vor reveni să facă verificări, autoritățile riscând o amendă și mai mare.

Trei angajați ai Primăriei Novaci au început, joi dimineața, să strângă gunoaiele împrăștiate la ieșirea din oraș. Termopane, damigene, coroane funerare, candele, saci cu lână și tot felul de resturi au avut salariații de selectat și pus în saci de gunoi. „Am văzut tot felul de resturi. Sunt fel și fel de gunoaie. Ciobanii nu-și mai vând nici lâna, uitați-o, o aduc la gunoi. Au aruncat coroane de flori, cărți, culegeri, haine, sticle. De toate. Noi trebuie să le strângem acum, dar va dura că sunt foarte multe. Ne ia, cred, o săptămână”, a spus unul dintre angajați.

Primarul Dumitru Leuștean a dat asigurări că, în trei zile, zona va fi curată: „Avem oamenii acolo. în două - trei zile, vor face curățenie. Să stopăm astfel de fapte, vrem să instalăm în zonă două camere de supraveghere. Voi propune și o hotărâre de Consiliu Local să amendăm oamenii care mai aruncă gunoaie și așa poate nu ne vom mai întâlni cu astfel de lucruri”.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj vor reveni în teren să se asigure că măsurile impuse vor fi respectate. „A fost aplicată, în acest caz, o amendă în valoare de 15 mii de lei. Au fost trasate măsuri și vom reveni în zonă, să facem verificări peste o săptămână. Dacă autoritățile nu se conformează, riscă amenda maximă”, a fost mesajul dur al lui Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: