Funcționarii au ziua lor, dar nu este respectată

Sindicatele afiliate la CNSLR Frăția au sărbătorit vineri, 23 iunie 2017, Ziua Funcționarului Public. Funcționarii publici au fost sărbătoriți pentru prima dată de la punerea în aplicare a acestei legi, inițiată la presiunile sindicatului de la Târgu Jiu. Proiectul a fost transmis către patru sute de parlamentari care, după trei ani de muncă de lămurire, au aprobat o lege prin care data de 23 iunie devine Ziua Funcționarului Public.

Instituirea Zilei Funcționarilor Publici pe 23 iunie s-a făcut la insistențele și demersurile întreprinse de sindicatele afiliate la CNSLR Frăția (n.r. Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România), filiala Gorj, încă din 2013. „Am vrut neapărat o zi a Funcționarului Public din România. Sănătatea are, pompierii au, polițiștii au, numai funcționarii publici nu au. Ei nu sunt deloc puțini, iar activitatea lor nu e deloc lipsită de importanță la nivel național. Cel care a venit cu ideea a fost colegul meu, Sorin Torop. Am trimis scrisori către 400 de deputați și senatori. Atunci erau mai mulți și, ca și acum, ineficienți, ca să nu zic inutili. Le-am făcut și legea, le-am dat mură în gură. Au fost câțiva parlamentari care au preluat inițiativa noastră și au băgat-o în Parlament, apoi a ieșit legea”, a declarat Valentin Popa, președintele CNSLR Frăția, filiala Gorj. Iar acest lucru s-a întâmplat după mai bine de trei ani de demersuri. Mai mulți membri ai CNSLR Frăția au primit diplome de excelență și au fost felicitați pentru demersurile lor.

Legea nu e aplicată

Deși a fost adoptată în urmă cu aproape un an, Legea nr. 145/2016 privind instituirea zilei de 23 iunie ca Ziua Funcționarului Public nu este respectată de instituțiile publice din județul Gorj. „Legea are un caracter imperativ și obligatoriu. Ca atare, sperăm ca și celelalte instituții să-și facă treaba, la rândul lor. Acestea trebuie să ia măsurile necesare pentru organizarea unor manifestări cu caracter simbolic, cu ocazia acestui eveniment. Astfel că sindicatele, asociațiile profesionale și autoritățile administrației publice centrale și locale trebuie să organizeze aceste activități dacă au în structura de personal funcționari publici”, a declarat Sorin Torop, membru al CNSLR Frăția, filiala Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 2,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: