Incredibil! Noi panouri cu greşeli lângă operele lui Brâncuşi

Primăria Târgu Jiu și Centrul „Constantin Brâncuși” își dau, în continuare, cu stângu-n dreptul. După ce s-au făcut de râs, în fața turiștilor, cu panourile informative greșite, autorităţile locale au venit cu unele noi care, spre stupoarea tuturor, conțineau alte greșeli. Pentru aceste erori repetate, ar putea fi luate măsuri aspre chiar și cu directorul Centrului „Brâncuşi”, Doru Strâmbulescu.

Panouri noi, greșeli noi! Angajații Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” au demonstrat, încă o dată, că nu sunt foarte interesați să-și facă treaba pentru care sun plătiți. Noile panouri prin care turiştii sunt avertizaţi să nu atingă operele brâncuşiene sunt pline de greşeli gramaticale şi de exprimare. „Ca urmare a notei explicative solicitate Centrului «Constantin Brâncuși» și prezentate Primăriei Târgu Jiu, a fost constituită o comisie care va analiza problemele apărute. Aceasta va stabili cine se face vinovat de ce s-a întâmplat. Împotriva acestei persoane, se vor lua măsuri sancționatorii pentru repetarea greșelilor. Vor avea loc, de asemenea, discuţii cu reprezentanții Centrului «Constantin Brâncuși» pentru a vedea ce s-a întâmplat. Încă o dată transmitem că persoana vinovată va suporta costurile înlocuirii panourilor”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Când au ajuns jurnaliștii în parc, după ce au semnalat noile greșeli, panourile au fost ridicate, în grabă, și duse la retipărit. Directorul Centrului „Brâncuși” este dispus să suporte consecințele. „Astăzi (n.r. joi) am dispus retragerea panourilor și refacerea acestora cu corectura greșelilor evidente care au fost descoperite. Ce vă pot spune este că voi analiza situația și vom lua o decizie referitor la toate înscrisurile care intră și ies din Centrul «Brâncuși». Eu, personal, îmi asum ce s-a întâmplat. Eu sunt cel care va suporta într-o formă sau alta consecințele. Regret că se întâmplă astfel de lucruri care pun într-o lumină proastă atât Centrul, cât și administrația”, a spus Doru Strâmbulescu.

Turist: Niște analfabeți! Rușine!

Turiștii au fost dezgustați de primirea făcută la Târgu Jiu. Veniseră aici pentru că voiau să vadă operele lui Constantin Brâncuși, însă au rămas cu un gust amar când au văzut cum este respectat aici părintele sculpturii moderne. „E rușinos că se întâmplă așa ceva. Să greșești atât de des? Nu au făcut facultate. Au făcut generală ca mine. Sunt oameni care au facultate, doctorate. Sunt oameni care nu știu să scrie”, susține o femeie care a ajuns în orașul lui Brâncuși tocmai datorită operelor sale. „Stau rău cu gramatica. Sunt niște analfabeți. Sunt și indiferenți, să le înlocuiască tot cu unele greșite...”, a spus un alt turist venit la Târgu Jiu de la Pitești.

Galerie foto


Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: