Pasti, pus să aleagă. Ori director, ori consilier municipal!

Cristian Toader Pasti este obligat să aleagă. Ori rămâne director la Parcul Industrial Sadu, ori în Consiliul Local Târgu Jiu. O nouă prevedere legislativă nu-i mai dă voie să conducă unitatea Consiliului Județean Gorj. „Este o mare tâmpenie! Luni voi lua o decizie”, a anunțat Pasti.

Cristian Toader Pasti spunea încă din 2016 că vrea să plece de la conducerea Parcului Industrial Sadu, dar „nu așa”. Supărat, Pasti ia în considerare să renunțe la ambele calități, cea de consilier municipal şi director. „A apărut o lege în iunie, acum, care după mine este o mare tâmpenie. Consilierii municipali sunt incompatibili cu funcția de director la o unitate a Consiliului Județean. În schimb, dacă aș fi consilier județean, aș fi compatibil! Adică eu îmi votez organigramă, ștat de funcții, buget și îmi dau raportul tot mie. Atunci e în regulă. Asta este, legea trebuie respectată! Luni o să decid dacă rămân la parc sau consilier municipal. Luni e ultimul termen. Sunt foarte îndoit, pentru că țin la amândouă. S-ar putea să nu mai rămân la niciuna”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Social-democratul spune că trebuie să ia această decizie într-un moment greu pentru Parcul Industrial, pentru că în această perioadă Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) desfășoară un control în unitate. „Eu plec de mâine și ce fac? Îi las pe oamenii aceia cu ochii în soare acolo? Lasă-mi 60 de zile. Unii zic că în 15 zile trebuie să decid, alții că în 60. Cinci întrebări la ANI, cinci răspunsuri diferite. Întrebi zece juriști, zece păreri. Abandonez lupta. Parlamentarii României au făcut modificările acestea. I-am întrebat. Habar nu aveau ce au votat. Nici nu știau de legea asta. Este legea 128 care a apărut în Monitor în 7 iunie și se aplică din 10 iunie”, a mai spus Pasti, care regretă că nu a acceptat, în 2016, să fie consilier județean, așa cum i-a propus Ion Călinoiu, fostul președinte al instituției.

Vizualizări: 1,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: