Furt comis la insistenţele unui procuror!

Dosarul în care fostul șef de post de la Urdari, Nicu Pasăre, a primit o condamnare cu suspendare de doi ani pentru că ar fi pretins favoruri sexuale de la o localnică scoate la iveală amănunte picante într-un alt dosar, în care femeia respectivă a fost trimisă în judecată împreună cu soțul ei. Alexandra Simina Podărelu și Bebe Rică Tauru au fost trimiși în judecată împreună cu fratele celui din urmă, Gelu Tauru, dar Bebe Rică Tauru este inculpat și într-un dosar în care Pasăre e acuzat că ar fi încercat să mușamalizeze un furt de cărbune ce îi viza pe cei doi.

Audierile în fața instanței de judecată scot însă la iveală amănunte care arată că Nicu Pasăre a fost, de fapt, „executat” după ce o îndepărtare a sa din sistem nu a fost posibilă nici în mega-ancheta ce viza furturile de cărbune din zonele Rovinari și Turceni și care s-a derulat cu o lună înainte de flagrantul ce a dus la reținerea lui Pasăre. Mai mulți polițiști sunt judecați în dosarul „Mafiei Cărbunelui” pentru că au pactizat cu hoții de cărbune, dar nu și Pasăre, care, culmea, e acuzat tocmai că ar fi favorizat astfel de furturi de cărbune.
Audiat în dosarul de furt în care este inculpat, Bebe Rică Tauru a negat acuzațiile ce îi sunt aduse, însă a recunoscut că a furat cărbune în vara anului trecut și asta doar pentru că cineva din cadrul Parchetului a insistat ca el să comită infracțiunea respectivă. „Recunosc că am sustras cărbune din depozitul aparținând UMC Peșteana în luna iulie 2015, împreună cu inculpata Podărelu Alexandra Simina. Arăt că această faptă am săvârșit-o urmare a insistențelor făcute de un reprezentant al Parchetului”, a declarat Tauru în fața instanței de judecată. Culmea este că și fostul șef de post, Nicu Pasăre, a susținut mereu că i s-a înscenat un flagrant pentru a fi îndepărtat din funcția pe care o ocupa, lui fiindu-i mai greu la acel moment să probeze scenariul respectiv. Scenariul l-a confirmat însă tot în fața instanței de judecată femeia care i-a adus acum lui Pasăre o condamnare de 2 ani cu suspendare, ea spunând inclusiv cine este procurorul care a îndemnat-o să îi întindă o cursă polițistului.
„Deși am sustras cărbune împreună cu inculpatul Tauru Bebe Rică, arăt că, la insistențele procurorului Bocai Tudor, am acceptat să săvârșesc această faptă, urmărind, de fapt, să organizez un flagrant șefului de post Pasăre Nicu. Eu am prezentat respectivului procuror o înregistrare cu avansurile sexuale pe care mi le făcuse Pasăre Nicu, astfel ajungând să cunosc pe reprezentantul Parchetului. Știind că urmam să mă întâlnesc cu agentul de poliție, am procedat în acest fel. Pasăre Nicu m-a și oprit pe drumul de întoarcere spre satul Fântânele, acesta fiind cel care a și constatat săvârșirea infracțiunii de mine și de concubinul meu. Arăt că m-am întâlnit cu procurorul Bocai Tudor în apropierea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pe strada Unirii, când acesta mi-a propus să săvârșesc fapta, prezent la discuție fiind doar concubinul meu. Am stabilit detaliile, respectiv ora la care trebuia să mergem în carieră, în acele împrejurări, conversația derulându-se pe parcursul a 5-10 minute. Nu pot preciza data exactă când am avut întâlnirea cu procurorul, dar cred că a fost cu aproximativ o săptămână înainte de săvârșirea faptei, în jurul orei 11:00, pe trotuarul ce trece prin fața unității de parchet”, a menționat Alexandra Simina Podărelu în declarația dată în fața judecătorului de caz.
Nicu Pasăre spune că a aflat și el de declarațiile respective și chiar a încercat să le folosească drept probă în favoarea sa în dosarul în care tocmai a fost condamnat. Faptul că a primit 2 ani cu suspendare arată că probele respective nu au prea contat, fostul polițist menționând că a atacat cu apel decizia de condamnare a sa. El speră ca măcar la Curtea de Apel Craiova să își poată dovedi nevinovăția, procurorul indicat în declarații ca fiind cel care a pus la cale flagrantul fiind cel cu care Pasăre a lucrat în mod direct în perioada în care a fost polițist.

Vizualizări: 4,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: