Vrea mai mult decât grătare pe Valea Șușiței Verde

Un primar din Gorj vrea să dezvolte turismul în localitate, dar la cel mai înalt nivel. Primarul din Stănești vrea să pună în valoare Valea Șușiței Verde, dar nu la capitolul de grătare, fum, gălăgie, mizerie, aglomerație.

Drumul care pleacă din satul Vaidei al comunei Stănești și ajunge în Stațiunea Straja aparține în prezent Ocolului Silvic, dar și obștilor din zonă.

Primarul susține că săptămânal drumul este tranzitat de foarte multe persoane, dar nu este de acord cu ce se întâmplă pe acest traseu. ”În fiecare week-end trec zeci de mașini pe acest drum, se duc mulți și cu ATV-urile. Este foarte mult zgomot, turează motoarele, deranjează, fac grătare, fum, lasă mizerie în urma lor. Eu nu văd lucrurile așa”, a povestit Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.

Acesta vrea să facă aici un altfel de turism și primii pași în acest sens au fost deja făcuți. ”În acea zonă sunt câteva trasee turistice deosebite. Au fost trasate și delimitate de niște specialiști în domeniu. Eu aș vrea ca oamenii care vin aici să vină pentru relaxare și aer curat, nu să polueze. Ar trebui să fie niște căbănuțe amenajate, niște locuri pentru picnic și locuri pentru relaxare. Nu se poate să te oprești pe unde vrei, să faci ce vrei. Cei care vor să facă ceva în zonă pot concesiona teren de la obște”, a mai spus primarul din Stănești.

În zonă sunt doar două cabane. Una aparține unui localnic din Stănești care merge acolo ocazional cu familia și una este a familiei cântăreței de muzică populară Maria Bosneanu, care are condiții optime de cazare.

Vizualizări: 3,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: