Ceai de pătrunjel, benefic pentru aparatul respirator

Ceaiul de pătrunjel are în compoziție minerale, substanțe nutritive și antioxidanți, precum fier, vitamina A, vitamina B, vitamina C, precum și alți compuși activi. Acesta sprijină detoxifierea organismului, sistemul imunitar, îmbunătățirea vederii, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, împrospătează respirația și reduce riscul apariției malformațiilor congenitale.

Ceaiul de pătrunjel este recomandat persoanelor care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii. Betacarotenul are legătură directă cu scăderea riscului de astm bronșic, în timp ce alţi compuși din ceai ajută la neutralizarea infecției bacteriene ce provoacă congestia.

Concentrațiile puternice de vitamina C și vitamina A din ceaiul de pătrunjel îl fac un puternic stimulent pentru sistemul imunitar.

Vitamina C sprijină producerea de celule albe din sânge și poate acționa ca un antioxidant, protejând organismul împotriva afecţiunilor cronice, a celor cardiace sau diabetului.

Fiind bogat în fier, ceaiul de pătrunjel reprezintă o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația în organism și pentru a preveni apariția anemiei. Fierul este esenţial pentru producerea de celule roșii şi poate contribui la aducerea sângelui oxigenat celulelor, ce necesită substanțe nutritive și oxigen pentru funcționare şi reparare.

Nivelul ridicat de calciu din ceaiul de pătrunjel ajută organismul să asimileze fierul.

Vitamina A este un nutrient cheie pentru organism, în special în ceea ce privește sănătatea ochilor. Vitamina A este derivată din betacarotenul găsit în pătrunjel și poate preveni stresul oxidativ din ochi, reducând, în acelaşi timp, riscul de apariție a cataractei și prevenind degenerarea maculară.

Vizualizări: 2,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: