Gafele purtătorului de cuvânt, trecute cu vederea de Romanescu

Primarul Marcel Romanescu nu a anunțat nicio măsură cu purtătoarea de cuvânt, Anamaria Ianc, după emisiunea plină de gafe de săptămâna trecută. Ianc a povestit la Radio Omega cum îi trage ea la răspundere pe directorii din primărie, a criticat presa despre care a spus că „reinterpretează”, a spus despre localnicii din unele cartiere că „nu știu să citească” și despre copii că „sunt năzbâtioși” și strică locurile de joacă. Romanescu a spus că va analiza situația, dar crede că Ianc doar „a depășit puțin limitele”.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a renunțat practic la cele șase luni de grație de care beneficiază de obicei noii șefi de instituții din partea presei. Asta după ce a considerat aproape firești ieșirile necontrolate ale purtătoarei sale de cuvânt. „A depășit puțin limitele unui om care trebuie să transmită mesajul Primăriei Târgu Jiu”, a spus Romanescu, primarul precizând că Ianc trebuie să păstreze o relație bună cu presa.

La emisiunea de la Radio Omega, Anamaria Ianc a spus că l-a tras la răspundere pe directorul de la Patrimoniu, Marian Rotaru, după ce acesta i s-a adresat cu „domnule primar” lui Aurel Popescu, cel învins de Romanescu în alegeri. „Lucru care mie nu mi-a căzut bine… știm și noi să facem diferența dintre o greșeală... nu vreau să spun că a fost intenționat... Și da, am luat atitudine, și da, voi lua din nou atitudine, pentru că trebuie să se știe că primar este domnul Marcel Romanescu”, a spus Anamaria Ianc, care după ce recunoaște că a avut un „dialog altfel” cu Rotaru, se plânge că unii șefi din primărie ridică tonul la ea.

Anamaria Ianc s-a plâns și de modul în care este reflectată activitatea primăriei. De exemplu, a acuzat presa că a scris că primăria a microcipat „doar zece cai”, când de fapt primăria trebuia lăudată că a microcipat zece cai, așa cum a făcut ea în comunicatul de presă. Comentariile lui Ianc l-au făcut și pe liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, să reacționeze, acesta scriind pe facebook că partidul său respectă libertatea de exprimare, recomandându-i lui Romanescu să respecte pe viitor acest principiu.

Vizualizări: 4,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: