Târgu Jiul ar putea rămâne fără apă. Director APAREGIO: Avem nevoie de ploaie!

Canicula produce ravagii şi în sursele de alimentare cu apă ale municipiului Târgu Jiu. Oraşul ar putea rămâne fără apă în următoarea perioadă, spun autorităţile care au luat decizia să apeleze la sursele suplimentare de la Vâja. Directorul Aparegio SA, Traian Pătrăşcoiu, susţine că pentru ca populaţia să aibă apă în continuare la robinete au activat sursele din subteran.

Autorităţile locale se confruntă de câteva zile cu probleme legate de asigurarea apei la nivelul municipiului Târgu Jiu. Asta pentru că vremea caniculară a secat aproape toate sursele de alimentare ale oraşului, spune directorul Aparegio SA, Traian Pătrăşcoiu. Situaţia este atât de gravă încât Aparegio a avut nevoie vineri de un acord din partea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a apela la sursa suplimentară de apă de la Vâja. Prefectul Ciprian Florescu a declarat că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru că dacă se pune în funcţiune sursa de la Vâja, există riscul deteriorării unui drum comunal din Runcu, proaspăt reabilitat pe fonduri europene. „Operatorul regional este nevoit să deschidă încă o sursă, o sursă pe care o deschide de regulă doar în situaţii excepţionale. Există ceva probleme legate de posibilitatea de a da drumul la circulaţia apei pe acea conductă pentru că există posibilitatea să apară defecţiuni, defecţiuni care ar putea să afecteze drumul comunal Runcu, drum reabilitat pe fonduri europene. Operatorul şi-a luat angajamentul că dacă apar astfel de defecţiuni va interveni prompt pentru repararea lor şi, evident, repararea drumului”, a spus prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio, speră să nu aibă nevoie de activarea sursei suplimentare de la Vâja. „Am activat sursele din subteran din zona Iezureni, funcţionăm cu ele în acest moment şi cred că o să fie nevoie de activarea sursei suplimentare de la Vâja. Sperăm să nu ajungem la această sectorizare şi program pentru apă în municipiul Târgu Jiu şi nici în celelalte UAT-uri care sunt sub contract cu Aparegio. Avem nevoie de ploaie, să ne ajute şi natura. Nu trebuie să ne alarmăm pentru că suntem pregătiţi deocamdată cu intervenţia în sursa suplimentară Vâja”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio SA.

Vizualizări: 2,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: