Gala premiilor Oscar 2021, amânată cu două luni

Academia americană de film (AMPAS) a anunţat că a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar a fost amânată cu două luni, din cauza pandemiei, şi va avea loc la finalul lunii aprilie 2021.

Ceremonia este programată să aibă loc pe 25 aprilie 2021. În plus, AMPAS a decis amânarea inaugurării muzeului său de la Los Angeles.

„Mai mult de un secol, filmele au jucat un rol important în consolarea noastră în cele mai întunecate momente. Cu siguranţă, au făcut asta anul acesta. Speranţa noastră, prin extinderea perioadei de eligibilitate şi a datelor premiilor, este să oferim flexibilitatea de care cineaştii au nevoie să îşi finalizeze şi să îşi lanseze filmele fără a fi penalizaţi pentru ceva care nu este controlat de nimeni”, au transmis David Rubin, preşedintele Academiei, şi Dawn Hudson, CEO, într-un comunicat citat de Variety. „Următoarea gală Oscar şi deschiderea muzeului vor marca un moment istoric, aducând laolaltă cinefili din toată lumea uniţi prin cinema”.

Recent, au fost modificate regulile privind eligibilitatea unui film la Oscar - un lungmetraj trebuie să fi fost lansat între 1 ianuarie 2020 şi 28 februarie 2021 pentru a fi luat în considerare pentru ceremonia de anul viitor.

Academy Museum of Motion Pictures va fi deschis publicului pe 30 aprilie 2021. Şi gala Governors Awards, programată de obicei în toamnă, a fost amânată pentru o dată care urmează să fie anunţată.

Nu a fost stabilit formatul galei din aprilie de la Dolby Theatre din Hollywood. A fost stabilit calendarul: votul preliminar se va încheia pe 5 februarie 2021, listele scurte pentru nominalizări vor fi anunţate pe 9 februarie, pe 5 martie va începe votarea nominalizărilor, pe 15 martie vor fi anunţate nominalizările, iar votul final se va încheia pe 20 aprilie 2021.

În urma acestei schimbări de program, este de aşteptat ca toate galele din industrie să fie mutate.

BAFTA deja a anunţat o nouă dată pentru ediţia de anul viitor - 11 aprilie 2021. Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, care acordă Globurile de Aur, a declarat că încă nu a fost luată o decizie privind data la care va avea loc ceremonia din 2021.

Aceasta este a patra oară când ceremonia de acordare a premiilor Oscar este amânată. Prima dată s-a întâmplat în 1938, din cauza inundaţiilor din Los Angeles, apoi în 1968, după ce a fost asasinat Dr. Martin Luther King Jr., şi cel mai recent, în 1981, după tentativa de asasinare a preşedintelui Ronald Reagan.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: