Florin Megrea, aproape campion, dar nu la tenis

Tenismenul gorjean Florin Mergea, numărul 136 ATP la dublu, a schimbat sportul în pauza provocată de pandemia de COVID-19. Sportivul a luat startul în noul campionat online lansat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), întrecere în care pilotii reali concurează virtual cu fani și gameri din toată România.

La 35 de ani, Florin Mergea a fost nevoit să ia o pauză forţată de la turneele de tenis, din cauza pandemiei. Sportivul clasat pe locul 136 ATP la dublu se bucură de timpul petrecut la Târgu Jiu alături de soţia Daiana şi de fiul său, Noah, şi participă la o competiţie inedită în mediul online.  

Medaliat cu argint alături de Horia Tecău la JO 2016, în proba de dublu, sportivul născut şi crescut la Târgu Jiu a luat startul în noul campionat online lansat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). "M-am virusat de motorsport după ce în urmă cu câțiva ani m-am dat în dreapta lui Titi Aur după ce am făcut un curs de conducere defensivă. Mi-a plăcut enorm. Apoi, am început să urmăresc și mi-am luat un simulator acasă pentru distracție. Așa pot sta aproape de motorsport", a spus Mergea pentru site-ul FRAS.

FRAS s-a adaptat contextului social actual și a demarat, în premieră în România, Campionatul Național în mediul online, urmând să implementeze, ulterior, și raliuri, coastă, rally cross sau drift. Motorsportul digital, cunoscut și ca Sim Racing sau E-sport, este disciplina cu cea mai mare creștere în cadrul Federației Internaționale a Automobilului și reprezintă o comunitate vastă de utilizatori.

Mergea a devenit unul dintre cei mai buni piloţi în simulator din România, iar în acest moment se luptă pentru titlu în Campionatul Naţional Digital de Circuit. Tenismenul este pe locul 2 în clasamentul general, cu numai trei etape înainte de finalul sezonului, şi este unul dintre favoriţii din lupta la titlu.

Interesant, la această competiţie inedită, este faptul că primii trei clasaţi din topul celor care nu au concurat la automobilism în viaţa reală, vor primi cursuri de pilotaj sub conducerea unui campion de raliuri.

Vizualizări: 1,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: